ייצוג עצמי בקניית דירה יד שנייה

  • ייצוג עצמי בקניית דירה יד שנייה
    טל | 14/07/2022 08:29

    שלום,

    האם ניתן לא לקחת עורך דין משלי או להשתמש בעורך דין של הצד השני לצורך רכישת דירה יד שנייה.

    בפעם הקודמת נכוותי מאוד מהעורך דין והוא גם הוסיף סעיף בחוזה: "הצדדים מאשרים, כי הובהר להם היטב על ידי עוה"ד, וכי הם מסכימים לכך, כי אין זה מתפקידם של עוה"ד לבדוק ולוודא קיומם ותוקפם של היתרי בניה ו/או זכויות בניה ו/או פטור או חיוב בהיטל השבחה ו/או קיומם של הליכים משפטיים ו/או חריגות בניה"

    אני גם זה שתיקן את החוזה שהמוכרים שלחו. לכן, לא הבנתי מה הוא למעשה עושה ומדוע עליי לשלם לו כסף.

    לכן הפעם ברצוני לייצג את עצמי. האם זה אפשרי?
    תודה

    • ייצוג עצמי בקניית דירה יד שנייה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 31/07/2022 13:40

      שלום טל,

      כעקרון אין חובה להעזר בשירותי עו"ד.

      בפועל, ובעיקר בתחום המקרקעין, יש חשיבות רבה להעזר בעו"ד שייצג רק אותך ולא יהיה במצב של ניגוד אינטרסים מול המוכר. עו"ד מקצועי מתחום המקרקעין יבחן שתנאי ההסכם מיטביים מבחינתך ויחסוך לך זמן רב גם בדיווח העסקה לרשות המסים ורישום הזכויות וגם בכל הקשור למשכנתא, ככל שזה רלוונטי לגביך.

      אני מבינה שהיית מאוכזב מהטיפול המשפטי שקבלת, ויתכן שנכון מצדך להחיף את היצוג המשפטי, אך לא הייתי מיעצת לך לוותר עליו לגמרי.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com