דירה מתחת לגודל מינימלי

  • תמא 38 מתחם
    אבי | 12/07/2022 16:27

    שלום רב.

    יש לי דירה קטנה בבניין ישן.

    הבניין צפוי לעבור תהליך תמא והדירה שלי היא רק 28 מטר בלבד.

    האם יש מינימום מטר לדירה כדי להיות זכאי לתמא?

    אחד הדיירים אמר שיש מינימום 50 מטר.

    כלומר אם היזם יתן לי 12 מטר כמו שמקובל

    אצטרך לשלם על 10 מטר נוספים כדי להשלים ל50. האם זה נכון או שיש אופציה לקבל דירה קטנה? בתודה

    • דירה מתחת לגודל מינימלי
      עו"ד הדר פינק טבת | 17/07/2022 10:25

      שלום, אבי

      כאשר מתבצעת בניה חדשה, יש צורך להתאים את הבניה לתקני הבניה הקיימים היום, ולדרישות רשויות התכנון ותנאי ההיתר שהן קובעות.

      ישנו תקן ארצי לגודל מינימלי של יחידת מגורים, וישנה מדיניות של הועדה המקומית ביחס לגודל מינימלי של דירה ביחס לכך.

      בהחלט סביר שתידרש השלמת שטח לדירה שלך, כדי שתעמוד בדרישות המינימום החוקי ליחידת מגורים.

      רכישת השטחים הנוספים ומחירם תלויה במו"מ בינך לבין היזם. כדאי לך לדאוג לייצוג משפטי שיותאם לצרכים הספציפיים שלך, ככל שאינך מקבל מענה מעו"ד כלל הדיירים.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • תמא 38 גודל.מינימלי
        אבי | 18/07/2022 00:40

        תודה על המענה

        אך אם כן מהו אותו גודל מינימלי לדירה לדברייך הקיים בחוק.

        האם תוכלי לומר לי מהו גודל חוקי מינימלי ליחידת דיור?