מקדם התאמה עבור מרפסת ללא היתר

  • מקדמי התאמה עבור מרפסת ללא היתר
    סאני | 09/07/2022 17:28

    עו"ד הלוי : ראשית אני רוצה להודות לך על המידע האמין והנדיב שמקבלים מהפורום שיצרת . אני מאמינה שהרבה הרבה מסכנים כמוני מקבלים מידע אמין מהפורום שיצרת ..

    שנית

    מה לפי דעתיך  יהיה מקדם התאמת שטח למרפסת הבנוייה ללא היתר . .

    יש משרד הבנוי במרתף ובמחציתו גלוי : בנו להם דיירים מלפני שנים רבות מעין מרפסת בחצר ללא היתר .

    הם לקחו שמאי להערכת שווי המשרד . והשמאי שלהם ללא בושה וחרפה  מחשיב להם את שטח המרפסת כשטח עקרי .

    האם בכלל יש   להתאים מקדם התאמת עבור שטח של מרפסת שבנוייה ללא היתר ?.

    או להתעלם  לחלוטין .

    ולנהוג חד משמעי  : שטח שאינו בהיתר לא ייחשב ולא יתווסף לשטח העקרי הנכנס !

    המשרד בנוי בחצי קומת מרתף כך שבעל המשרד פלש לחצר המשותפת של הבניין ובנה לו מרפסת .תודה רבה

    • מקדם התאמה עבור מרפסת ללא היתר
      עו"ד אילן הלוי | 17/07/2022 11:29

      סאני שלום

      תודה על המחמאה.. בהחלט מחמם את הלב. אנו משתדלים כאן בפורום לשתף בידע ובנסיון שצברנו בתחום.

      לגבי מקדם מרפסת - במידה ואותו בעל משרד היה מבקש לקחת הלוואה בהתבסס על הנכס או שקונה שלו היה מבקש לקחת הלוואה- השמאי של הבנק לא היה מחשיב בכלל את השטח שנבנה ללא היתר. מקדם 0.

      השאלה אצלכם היא יותר מסחרית ופחות שמאית. יש מצב נתון של פלישה לחצר. אתם יכולים בכל עת להגיש תביעה כנגד בעל המשרד שיפנה את הפלישה. אתם לא עושים זאת ויתכן כי זה המצב כבר עשרות שנים ואז יכולה להטען טענה של הסכמה עקב ההתנהגות של יתר בעלי הדירות שלא עשו דבר.

      כאשר מדובר בהסכמי תמ"א וכדי למנוע תביעות משפטיות ומאחר ויתכן והחתימה של אותו בעל משרד היא חיונית להשגת הרוב הנדרש- מנסים להגיע לפשרות שמתבססות על כך שכל אחד יוצא רק עם חלק מדרישותיו.

      שטח מרפסת שנבנה בהיתר שהוכנס לדירה מחשיבים אותו לרוב כחלק משטח הדירה. אם גם כאן מדובר על שטח מרפסת כזו ומאחר ומדובר על בניה ללא היתר זה ענין למו"מ ולענין זה נראה לי שמקדם 0.5 הוא המקסימאלי ובלבד שמדובר בארוע ישן שעבר בשתיקה עד עכשיו

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com