חוזה

  • ביטול קניית דירה
    איתי | 03/07/2022 11:03

    שלום
    אישתי ואני תכננו לרכוש דירה.
    מצאנו עו"ד שבעת פגישת היכרות הציע לנו שכר טרחה של 0.5% משווי הדירה שישולם בעת קניית הדירה.
    לא הוזכר בשיחתנו בכלל תנאי הביטול ולא חתמנו עם העו"ד בכלל על איזשהו חוזה (אפילו לחיצת יד והסכמים בעל פה מעבר לשכר טרחה לא היה).
    עורכי הדין של המוכר ושלנו התחילו לעבוד והסעיפים די סוכמו.
    אישתי ואני החלטנו לרדת מנושא רכישת הדירה ועדכנו את העו"ד שלנו אך הוא דורש שכר טרחה מלא (ניסינו אבל לא הגענו איתו לאיזשהי פשרה)
    הוא מצידו טוען שאם לא נשלם לא כמו שהוא ביקש אז הוא יפנה לבית המשפט לתביעות קטנות (הוא מדגיש ואומר שבמקרים כאלו בית המשפט לוקח את עמדת העו"ד למרות שלא היה חוזה והיו פסיקות שפסקו לתובת עורכי הדין)
    אנחנו הסברנו לו שלא חתמנו איתו חוזה והוא לא דיבר איתנו כלל על תנאי ביטול.
    מה לדעתכם עלינו לעשות?
    תודה מראש לעוזרים

    • חוזה
      צבי שמיר, עו"ד | 04/07/2022 09:36

      לא חייבים מסמך חתום על מנת שיכרת חוזה.
      אם עוה"ד עבד - ניהל מגעים עם הצד השני וכתב את החוזה - הרי שמגיע לו שכר על עבודתו.

      נכון שנשאר לו עוד השלמה קטנה על מנת לסיים את העבודה ולכן הייתי מנסה להגיע איתו לפשרה שמורידה קצת משכר הטרחה היות ולא קיים את הפגישה האחרונה ואת הדיווח לרשויות.

      עניין נוסף - כמו שציינתי, לא חייבים מסמך חתום על מנת שיכרת חוזה - אם סוכמו כל הפרטים - אתם עלולים להיות בהפרת חוזה רכישה של הדירה - קרי, המוכרים עלולים לתבוע מכם פיצוי מוסכם או אכיפת חוזה.

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • חוזה
        גל | 04/07/2022 11:46

        ראשית תודה על התגובה

        עם המוכרים היה לנו הסכם שלפיו אם אשתי ואני מוותרים על רכישת הדירה אז אנחנו משלמים להם פיצוי (שילמנו להם את הפיצוי והסדרנו הכל עם המוכרים)

        השאלה היא עם העו״ד, הרי לא היה לנו שום הסכם לא בכתב ולא בעל פה שמדבר בכלל על תשלום דמי ביטול אם ובמקרה אנחנו מוותרים על רכישת הדירה מכל סיבה שהיא, לכן אנחנו לא יודעים האם לשלם לעו״ד למרות שכלל לא הוזכר עניין של ביטול