פריסת שבח במכירת דירה שהתקבלה בירושה

  • שאלה על פריסת מס שבח
    חגי | 01/07/2022 11:03

    נמכרה דירה שנתקבלה בירושה. למוריש היה פטור ממס שבח כדירה יחידה אילו מכר אותה בחייו.

    היורש מכר את הדירה תוך ניצול הפטור של המוריש שעבר אליו. שווי הדירה עלה על תקרת הפטור ולכן בכ"ז שילם מס שבח חלקי על הסכום שמעל תקרת הפטור. האם לעובדת השימוש בפטור של המוריש יש איזה שהיא השלכה על זכותו לבצע פריסת מס ל 3 שנים של סכום מס השבח שהוא חייב לשלם, זה פוגע בזכות לעשות פריסת מס?

    • פריסת שבח במכירת דירה שהתקבלה בירושה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 13/07/2022 22:17

      שלום רב,

      אין כל מניעה לבצע פריסת שבח של חלק השבח החייב במס במכירת דירה שהתקבלה בירושה.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il