פיצוי עבור מרפסת קיימת

  • פיצוי עבור מרפסת קיימת בפרויקט תמא
    חן | 24/06/2022 16:24

    שלום,

    אני גר בדירת פנטהאוז בת 150 מר ולה מרפסת צמודה בת 70 מר (באותו מפלס)

    כעת יש הצעה להריסת הבנין.

    מה דין המרפסת לצורך העניין, האם היזם מחויב,  לתת לי מרפסת בשטח זהה  (לפחות) - ובמידה ולא,  האם יש תקדימים משפטיים התומכים בזכותי לסרב לעיסקה?

    • פיצוי עבור מרפסת קיימת
      עו"ד אילן הלוי | 27/06/2022 11:36

      חן שלום

      אני לא יודע מה היזם מציע לכם. ברור שההצעה שלו לא יכולה לקפח אותכם והיא צריכה לקחת בחשבון את שטח הדירה ואת שטח המרפסת הצמודה לה. (רק תוודאו שאכן יש הצמדה בטאבו ולא מדובר בשטחים לגביהם אין היתר בניה שאז יכול להיות מצב שונה).  אם היזם לא יכול להחזיר לכם דירה חדשה עם שטח מרפסת דומה אז הוא צריך לתת לכם שווה ערך. יש עקרונות שמאיים של מפתח המרה בין שטח דירה לשטח מפרסת. נניח 1/3. כלומר אם יש לך 70 מ"ר מרפסת את יכול לקבל במקומם עוד כ- 20 מ"ר שטח דירה.    בכל מקרה בו ההצעה מקפחת אותכם אתם יכולים לסרב והענין יתברר בפני המפקחת על המקרקעין. רק מנסיון עדיף להגיע להסכמות קודם ולא להמתין להחלטה שיפוטית

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com