התפטרות בשין מפוטר

  • התפטרות וחזרה מפיטורין
    סיגל | 14/06/2022 09:56

    התפטרתי מתפקידי כמנהלת בגלל אלימות מילולית ואיום מצד המנכל. אני עובדת בעמותה 17 שנה. מתוכה 12 שנה עם המנכל הנוכחי. בשנתיים האחרונות היו הרבה חיכוכים על רקע מקצועי אבל הבלגתי. במקרה האחרון היה מפחיד ממש והגשתי מכתב התפטרות.

    הופעל עלי לחץ כבד מצד המשרדים המפקחים ההורים והצוות  שאחזור מהתפטרותי שהיה בעדנא דריתחא ופגש לגישור איך להמשיך לנהל בצורה מיטבית.

    בפועל הוצאתי מכתב שאני חוזרת מהתפטרותי. אבל המנכל לא מגיב כבר 10 ימים. מה שמעיד שאין בכוונתו לעשות שינוי. והוא נהנה להמשיך להתעמר בי.

    אודה להכוונה האם מותר לחזור למכתב הראשון שהתפטרתי? מה שאומר שאני מסיימת לעבוד בימים הקרובים? האם אפשר לשלול פיצויים בגלל מהלך כזה? האם המנכל יכול לתבוע אותי שהתפטרתי. חזרתי בי ואני כן מבקשת להתפטר?

    תודה מראש

    • התפטרות בשין מפוטר
      עו"ד נטלי אבני | 15/06/2022 13:09

      על התפטרות בדין מפוטר להיות חד משמעית ועל כן לפני חזרה מהמכתב השני הייתי מציעה להוציא מכתב התראה לפיו אם לא יתקבל מענה לחזרתך מהתפטרות את תראי זאת כקבלת התפטרותך בדין מפוטר עקב ההתעמרות שעברת בחברה בשנים האחרונות.

      תדרשי את תגובתם עד לשבוע ימים מיום המכתב ואז אם לא תקבלי תוציאי שוב מכתב התפטרות בדין מפוטר ובו תפרטי את השתלשלות האירועים כולל המכתבים שהוצאו.

      מכיוון שמדובר בשנים רבות ולכל דבר שאת עושה יכול שתהינה השלכות רציניות אני מציעה להתייעץ ולהתלוות בעו"ד בתהליך כדי למזער טעויות.

      בהצלחה.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com