גידור בין הבניינים

  • גידור בין בניינים שעלול לפגוע בזכויותיי
    אורנה | 12/06/2022 23:52

    שלום, אני גרה בבניין שעבר תמא (בדירת אמי קומה מעל דירתי). קיבלתי דירה עם הרבה ליקויים ולכן אני נאלצת להחליף ריצוף. לאחר מכן מתכננת להכניס ארונות, מטבח וכן להביא את חפציי הנמצאים באחסון. בניין שכמעט צמוד לבניין שלנו קיבל היתר בניה (לתמא 38) בשנת 2020 וכעת הקבלן החליט להתחיל בבניה. הגידור מסביב לבניין עלול למנוע ממני את האפשרות להוביל חפצים לדירתי (הקבלן סירב להתחייב בכתב שיתאפשר מעבר של טנדר ומנוף עד לבניין בו אני גרה). הבעיה שהמעלית קטנה מאד ובית המדרגות צר מאד, לכן ניתן להוביל דרכם רק חפצים קטנים. נכון שהקבלן של הבניין השכן קיבל היתר בניה, אבל מה עם הזכויות הבסיסיות שלי שנפגעות עקב כך ? ברצוני לציין שכבר חתמתי חוזה עם משפץ ושילמתי מקדמה לחברות המספקות ארונות ומטבחים. תודה, אורנה

    • גידור בין הבניינים
      עו"ד אילן הלוי | 23/06/2022 15:42

      שלום אורנה

      אם הגידור הוא בקו החלקה אני לא רואה מה ניתן לעשות. לא ניתן לעכב בניה עקב כך. אני מציע שפשוט תבקשי מהמובילים שלך לבדוק את המצב לפני שהם באים ולאשר שהם יכולים לבצע את העבודה או לחילופין - מה נדרש מהם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com