שעבוד הקרקע לצרכי מימון תמ"א עיבוי

  • שלבי עיכוב לאחר קבלת היתר בניה תמא 38/1
    אלם | 30/05/2022 08:24

    שלום

    נתקבל היתר בניה תמא 38/1 היזם ממתין לסגירת מימון עם חברות להפקת פוליסות חוק מכר לרוכשי הדירות החדשות .בגמא תהליך הרישומית החדשה יופק אישור ייתנו הסכם מימון

    שאלתי כמה זמן יכול הנושא להימשך והאם יש אפשרות שהיזם לא יקבל מימון?

    והאם נציגי הבניין צריכים לחתום על המסמכים לשעבד את היחידה הרישומית

    • שעבוד הקרקע לצרכי מימון תמ"א עיבוי
      עו"ד הדר פינק טבת | 12/06/2022 13:13

      שלום, אלם

      הליכי המו"מ עם קרן למימון יכולים להמשך מספר חודשים, תלוי באיזה שלב מצוי הפרוייקט ומהן היכולות של היזם (וכמובן כפוף לנתוני הפרוייקט). לפיכך אין תשובה אחידה לעניין הזה, אך אני מניחה שגבולות הזמנים הוגדרו בהסכם התמ"א עצמו.

      בהחלט יתכן שהיזם לא יקבל מימון, אך ישלהניח שאם הגיע עד לשלב הזה הוא ערך את כל הבדיקות המקדימות מטעמו כדי לקבלו, וכרגע זו שאלה של תנאים ותו לא, אך אין לדעת, כל מקרה ונסיבותיו.

      לעניין שעבוד היחידה הרישומית - כל בעלי הזכויות צריכים לחתום על המסמכים, ואין די בחתימות הנציגות.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com