בקשת רשות ערעור על פסק דין בתביעה קטנה

  • בקשת רשות ערעור מתביעות קטנות למחוזי
    מאיר | 22/05/2022 22:48

    היי,

    יש לי פס"ד לטובתי בתביעה שניהלתי מול קבלן בגין איחור במסירת הדירה בתביעה קטנה. ( שעשה גם הודעה לצד ג' אל מול העירייה והשופטת פסקה במשפט פס"ד חלקי לטובתי והורתה לפצל ולהעביר את הדיון של הנתבע מול העירייה לבית המשפט השלום)

    לקבלן יש 15 יום להגיש בקשת רשות ערעור למחוזי והקבלן ביקש מהשופטת להמתין להחלטה האם להעביר הדיון מול העירייה לשלום עד אשר יתברר מצב רשות ערעור שהוא יגיש והשופטת אישרה את בקשתו.

    כמה שאלות:

    1. איך ההליך של רשות ערעור מתנהל? האם מתקיים דיון בבית המשפט ? האם אני צריך עו"ד ?

    2. האם כשתהיה בקשת רשות ערעור,  אני  יהיה צריך ויכול להשיב להם? ( ושוב האם עם עו"ד או בצורה עצמאית ?

    3. האם יש אגרות כלשהם שאני יהיה צריך לשלם?

    4. כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובה לבקשת רשות ערעור?

    5. מה קורה עם הפס"ד שלי בתביעות קטנות? האם הוא עדיין חייב לשלם לי את מה שנפסק? או שמחכים לראות מה יהיה ברשות ערעור? ( בפס"ד לא היה כתוב תו כמה זמן הוא צריך לשלם אך אני מניח וקראתי שזה תוך 30 יום )

    אודה לתשובות לשאלותיי! תודה רבה!

    אודה להסבר מפורט על ההליך,

    • בקשת רשות ערעור על פסק דין בתביעה קטנה
      ליאור חאיק, עו"ד | 23/05/2022 09:53

      1. כאשר מוגשת בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי על פסק דין בתביעה קטנה יש שתי אופציות. אפשרות ראשונה שהבקשה נדחית על הסף ללא תגובת הצד השני והתיק נסגר. אפשרות שניה שבית המשפט מחליט שהבקשה מצריכה תשובה מהצד השני ואז במקביל נקבע דיון. מאחר ומדובר בדיון בבית המשפט המחוזי מומלץ מאד להיות מיוצגים על ידי עורך דין, מה שגם בקשת רשות ערעור מוגשת על נקודות משפטיות ולא עובדתיות.

      2. ראה סעיף 1.

      3. לא. הצד שהגיש את בקשת רשות הערעור משלם אגרה ומפקיד ערבון.

      4. משתנה מתיק לתיק. לרוב לא יותר מכמה חודשים.

      5 אין עיכוב ביצוע על חיובים כספיים ולכן עליו לשלם את מה שנקבע בפסק דין בתוך 30 יום. אם התוצאה תשתנה במחוזי ופסק הדין יבוטל תיאלץ להשיב לו את מה שקיבלת

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • אתה לא מכיר את תקנות סדר הדין החדשות
        שלומי | 30/05/2022 13:41

        גם אם בית המשפט המחוזי מאשר את בקשת רשות הערעור,

        אין חובה לקבוע "דיון".

        בית המשפט יכול להורות על הגשת תשובה בכתב, כללית, או לגבי עניין מסוים [תקנה 138(2)].

        ובית המשפט יכול גם להכריע בערעור על יסוד החומר בכתב שלפניו בלי דיון [תקנה 138(5)].