היטל השבחה במכירת דירה לפני תהליך תמא

  • היטל השבחה
    אסתי | 23/05/2022 12:28

    שלום וברכה,

    אנחנו מעונינת למכור דירה שחתמנו עליה על תמ"א 38/1 (80 אחוז מהדיירים חתמו)

    כרגע התיק נמצא בעיריית ירושלים בבקשת היתר (שלב ראשוני ממש)

    אין לנו זכויות בניה בנכס חוץ ממה שנקבל מהתמ"א

    כיום אם אנחנו מוכרים אנחנו כנראה לא צריכים לשלם היטל השבחה כי ההליך התכנוני בערייה רק בהתחלה.

    אם נמתין עוד שנה בערך ויתקבל היתר בנתאים או היתר ממש נצטרך לשלם היטל השבחה?

    • היטל השבחה במכירת דירה לפני תהליך תמא
      עו"ד הדר פינק טבת | 26/05/2022 14:15

      שלום, אסתי

      בעיקרון זה נכון, אך חשוב שתבדקי טרם חתימת עסקה עם עורכת הדין מטעמך את הדברים לאשורם. ניתן לעשות כיום בדיקה מקדימה (פרה-רולינג) לפני החתימה על ההסכם.
      פסיקה אחרונה קובעת שהיתר מכוח תמ"א אינו נחשב לתוספת זכויות בניה המצדיקות חיוב היטל השבחה במכירה לפני קבלת ההיתר. בדקי בהסכם התמ"א האם ישמגבלה על מועד מכירת הזכויות. ככל שהיזם יקבל היתר ויפעל מול ליווי בנקאי, יכולהל היות לך בעיה למכור בשלב כזה.

      הייתי ככלל מציעה לך למכור כעת או להמתין לסוף הפרוייקט.

      כמובן שנדרש ייעוץ פרטני ביחס לנסיבות הרלוונטיות במקרה שלך.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com