התפטרות ופיצויים

  • קבלת רכיב פיצויים מהמעסיק
    מרשיין | 20/05/2022 10:40

    שלום,

    אני מתכנן להתפטר מהעבודה. עובד מעל 4 שנים במקום. בהסכם שלי אין סעיף 14.

    אני רוצה לוודא שאני מקבל את הכסף של הפיצויים והמעסיק לא מושך לי אותם. אז ראיתי שיש מספר מקרים שרלוונטים אליי:

    1. לפני כשנתיים עברתי דירה, בזמן שעבדתי באותו המקום עבודה והתרחקתי מעל ל60 קמ מהמקום עבודה. סיבה חוקית נכון?

    2. יש לי תינוקת בת 5 חודשים. האם זה גם הילה לקבלת הפיצויים למרות שאני גבר?

    תודה

    • התפטרות ופיצויים
      עו"ד נטלי אבני | 22/05/2022 11:09

      שלום רב,

      אתה זכאי לפיצויים שצבורים לך בקופת הפנסיה בין אם אתה מתפטר ובין אם אתה מפוטר (פרט למקרים מסויימים שלא חלים בענייננו).

      אם אתה מעוניין לקבל את ההפרש בין מה שצבור בקופה לבין מה שמגיע לך אם היית מפוטר אז רק במקרים מסויימים תהיה זכאי למלוא הפיצויים כאילו פוטרת.

      מעבר של מעל 60 ק"מ לא מזכה אותך אלא אם מדובר בבאחד המקרים המפורטים בסעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים.

      קבלת מלוא הפיצויים בהליך של התפטרות של אבא לצורך טיפול בתינוק תתקבל רק במקרים הבאים:

      אם תתפטר תוך 9 חודשים לאחר שאשתך ילדה כדי לטפל בילד.

      ואם מתקיים בנוסף אחד מאלה:

      בת הזוג הועסקה כעובדת 6 חודשים רצופים לפני יום התפטרותו.

      הילד נמצא בהחזקתך הבלעדית או בטיפולך הבלעדי, עקב נכות או מחלה של בת הזוג.

      בת הזוג עבדה כעובדת עצמאית במשך 12 חודשים רצופים לפני הלידה.

      אם אתה לא עומד באף אחד מהקריטריונים תקבל את מה שבקופה בלבד.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com