שינוי תנאים במסגרת מיזוג חברות

  • תנאים שהובטחו לעובדים בחברה לפני שנמכרה
    דורון | 13/05/2022 21:06

    שלום,

    אני עובד בחברת הייטק שבתהליכי מכירה מתקדמים (מיזוג לחברה אחרת).

    לפני מספר חודשים הובטח לי ולעוד מספר עובדים מענק הישארות במידה ונישאר עד 31.12.2022. ההבטחה הייתה בכתב אך כללה מספר הסתייגויות:
    In appreciation of your special contribution and subject to the sole discretion of the board...
    The Bonus is subject to a formal board approval and to your continuous employment by the
    Company until December 31, 2022, and shall be paid on the salary of January 2023.
    כחלק מתהליך המכירה (המיזוג) קיבלתי חוזה של החברה החדשה בה מובהר כי כל התמריצים שהובטחו על ידי החברה הקודמת מבוטלים ורק תמריצים של החברה החדשה יהיו תקפים.

    כששאלתי לגבי הבונוס את החברה הנוכחית נענתי בתשובה שהעניין עדיין לא סגור לגמרי ונמצא במשא ומתן מול החברה הקונה אך לא יכולים להבטיח לי אותו כעת.
    בנוסף, מספר ימי החופש שמוצע לי במסגרת החוזה החדש נמוך מזה שאני מקבל מהחברה הנמכרת.

    האם ביטול הבונוס והפחתת ימי החופשה חוקי מבחינה משפטית? האם הסעיף שמבטל כל תמריץ בחברה הנמכרת בעל תוקף משפטי?

    אודה לתשובתכם בנושא,

    בתודה מראש, דורון

    • שינוי תנאים במסגרת מיזוג חברות
      עו"ד אברהם סרוסי | 18/05/2022 14:24

      מדובר בשאלה חוזית, שמצריכה לימוד מעמיק של המערכת ההסכמית. דיני עבודה פרופר אינם רלוונטיים במקרה הזה זולת נושא של הרעת תנאים, שמאפשר, כך נדמה, גם במקרה הזה התפטרות בדין מפוטר.