תיאום מס על הכנסות פטורות ממס

  • תיאום מס על קצבאות בשביל טופס 101?
    גלעד | 16/05/2022 12:50

    עו"ד שלום, אבי בן 79 מקבל פנסיה בסך 2,300 שח. יש לו הכנסות נוספות מקצבאות ביטוח לאומי בסך 8,900 שח (זיקנה ושירותים מיוחדים) וקצבת שאירים מחו"ל . חברת הפנסיה טוענת שהוא צריך להוציא תיאום מס כי מקבל קצבאות בסכום שמעל 8600 שח (קצבה מזכה או הכנסה מזכה או משהו כזה) אבל להבנתי כל השנים קצבאות ביטוח לאומי היו פטורות מתיאום מס ולא נחשבות הכנסה נוספת כמו בימים שהיה עובד, וקצבת שאירים מחו"ל בסכום נמוך שלא מגיע ל8600 שח (ובכלל מדובר במדינה עם אמנת מס עם ישראל כמו שאמרו לי בשגרירות). תוכלי להסביר מדוע מבקשים תיאום מס מחברת הפנסיה בשביל הטופס 101 לגמלאי? ההכנסות הללו הן באמת "הכנסות נוספות" גם אם כולן פטורות ממס ? תודה! גלעד.

    • תיאום מס על הכנסות פטורות ממס
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 08/06/2022 22:43

      שלום רב,

      לא הצלחתי להבין משאלתך האם הפנסיה בסך 2300 שח היא הפנסיה שמשולמת מקרן הפנסיה? ככל שזה המצ"ב ניתן שלא לבצע תיאום מס וכתחליף למלא טופס 101 ולהצהיר שאין לו הכנסות חייבות במס ואז לא יידרש תיאום מס.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il