ביטול אזהרה

  • בקשה לביטול אזהרה- ניתן להגיש כמו דו"ח רגיל?
    יוסף | 11/05/2022 08:14

    שלום רב,

    קיבלתי אזהרה משוטר לאור התחשבותו בנסיבות המקרה וגם לאור העובדה שאין לזכותי כל רישומי דו"ח ב7 שנים האחרונות.

    דעתי היא שעל אף שמדובר באזהרה, היא אינה מוצדקת גם כן.

    האם האזהרה מתפקדת כמו דו"ח רגיל וניתן להגיש בקשה לבטלה כפי שניתן להגיש על דו"ח רגיל, דרך מרכז פניות הנהגים הארצי?

    תודה רבה.

    • ביטול אזהרה
      יעקבי | 11/05/2022 20:33

      שלום יוסף,

      תנאי ראשון לאזהרה הוא הודאה באשמה והבעת חרטה.

      אם תבקש לבטל את האזהרה, משמע אתה כופר באשמה. במקרה זה יירשם לך דו"ח על אותה עבירה (זה אומר קנס וחיוב בנקודות, אם אכן יש כאלה לאותה עבירה). ואז תעמודנה בפניך שתי אפשרויות: 1. לשלם את הקנס ולקבל הנקודות. 2. לבקש להישפט ולכפור באשמה (במקרה זה בית המשפט יתהה הכיצד הודית באשמה מלכתחילה).

      צא וחשוב.

    • ביטול דוח אזהרה
      עו"ד חנה דוד | 20/05/2022 17:49

      שלום יוסף!

      אם אתה חושב שהדוח לא מוצדק , אתה יכול לערער על האזהרה אבל אז תקבל דוח רגיל (ואם יש נקודות , אז גם נקודות) ועליו תוכל להישפט.

      אני לא בטוחה שזה כדאי לך מאחר ובבית המשפט לא בטוח שהגרסה שלך תתקבל ואז אתה גם עלול לקבל כפל קנס, אלא אם כן מדובר בדבר שאינו משתמע לשתי פנים.

      לשיקולך!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com