מכירת דירה נוספת

  • מס רכישה על דירה שנייה כאשר הדירה הראשונה מקבלן
    שלום עברי | 09/05/2022 21:29

    שלום רב,

    לפני חצי שנה רכשתי דירה מקבלן, מועד המסירה הינו אוגוסט 2024. מדובר בדירה להשקעה. להלן דירה 1.

    לאחרונה החלטנו לרכוש דירה שנרצה לגור בה, דירת יד שנייה. להלן דירה 2.

    העורך דין שלי הסביר לי שעל מנת שדירה 2 תחשב לי כדירה יחידה, אני צריך להצהיר שאני מתכוון למכור אותה תוך 24 חודשים. או תוך שנה מיום המסירה, כלומר אוגוסט 2025. לעומת זאת, עורך הדין של המוכרים טוען שעורך הדין שלי טועה והמחוקק התכוון בדיוק הפוך, כלומר רק אם הדירה השנייה שאני קונה היא מקבלן, אני יכול לחכות 12 חודשים מיום קבלת הדירה.

    בסופו של דבר, השאלה שלי היא כמה זמן יש לי למכור את דירה 1 (הדירה הראשונה שקנינו מקבלן שעדיין לא נמסרה)? אני כמובן שואף לחכות כמה שיותר על מנת למכור אותה לאחר המסירה.

    שאלת המשך, האם מס רווח צריך להיות שיקול כאן בנוסף? אם כן, איך?

    • מכירת דירה נוספת
      סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 25/05/2022 13:21

      כדי שהדירה יד שניה שרכשת תיחשב דירה יחידה, עליך למכור את הדירה שרכשת מהקבלן, תוך 24 חודשים מיום שקנית את הדירה יד שניה.

      כלומר, עורך הדין של המוכרים צודק במקרה הזה.

      בברכה,

      סלי אילון, רו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
      טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il