בדיקת היתכנות לתביעה

  • עזרה בבקשה
    ריאן | 28/04/2022 14:46

    שלום,

    רציתי לבדוק עמכם אם יש סיכוי שאוכל לקבל את כספי בחזרה מהחברה הזו.

    זה מה שקרה:

    חיפשתי לקנות בית בחו"ל בקפריסין, היה לי חלק מהכסף והייתי צריך הלוואה של 800 אלף שקל כדי שאוכל לקנות הנכס, דיברתי עם הבנק שלי והם הסכימו לתת לי רק 350 אלף שקל.

    אז חיכיתי עם זה ורציתי קודם כל לבדוק אם אני יכול למצוא מישהו אחר שיוכל לעזור לי עם השאר.

    התקשרתי להרבה חברות והן יכלו לספק רק כ-100 אלף שקל מקסימום, עד שהגעתי לחברה הזו בשם א.מ פיננסים - https://get-marketing.co.il/am/

    שאלו אותי מה אני צריך הסברתי שאני צריך בסך הכל 800 אלף שקל ושהבנק יספק לי 350 אלף שקל בחלוקה ל-10 שנים עם ריבית מאוד אטרקטיבית (פריים פלוס 0.8).

    האדם בטלפון אמר שהם יכולים לעשות הרבה יותר טוב והם יוכלו להשיג לי את כל ה-800 אלף שקל עם עסקה הרבה יותר טובה.

    שאלתי כיצד ואיך , הם ביקשו ממני לשלוח מסמכים רבים כדי שיבדקו.

    לאחר ששלחו את כל המסמכים הם התקשרו חזרה ואמרו שהם בדקו הכל והכל נראה בסדר ושזה אפשרי 100%, הציעו לי 800 אלף שקל מחולקים ל-12 שנים וריבית (פריים מינוס 0.6), לאחר בדיקת המספרים זה היה חוסך לי הרבה כסף אז שאלתי אם יש לזה עלות אמרו כן 12,500 ש"ח כולל מע"מ.

    הם אמרו שהם ישלחו לי חוזה שאוכל לחתום ואז אצטרך לבצע העברה בנקאית.

    תוך כדי קריאת החוזה שמתי לב שכתוב שאחרי שאני משלם את ה-12,500 ש"ח הם לא מחויבים באמת להשיג את כל הסכום (800 אלף שקל) ושהם רק יבדקו את ושזה לא תלוי בהם.

    שאלתי את האדם על זה, שאני לא אשלם 12,500 רק כדי שיבדוק אם זה אפשרי.

    והבחור בטלפון אמר לי שאין מה לדאוג כי הם כבר בדקו עם הבנק וזה אושר, שאני אקבל את הכסף 100%, ואז שאלתי שוב, אז זה יהיה בטוח ב-100% שאקבל את ה-800 אלף שקל עם כל מה שהסכמנו עליו? עם 12 שנים והריבית?

    הבחור אמר כן ב-100%, אחרי שתשלם נעבוד על זה והכסף יהיה אצלך עד סוף השבוע.

    לא ראיתי את הכסף הזה, אז אחרי שבוע הבחור התחיל להתקשר אליי להגיד לי שיש להם חלק מהכסף אם אני רוצה אז לא הבנתי למה הם מתכוונים בחלק מהכסף, סיכמנו על משהו ספציפי אבל אוקיי שאלתי מה החלק? אז התשובה הייתה "מצאנו מהחברה הזו 50 אלף שקל ל-3 שנים ו-5% ריבית, ומחברה אחרת 100 אלף שקל ל-7 שנים עם 7% ריבית וכן הלאה. אז סירבתי כי זה בכלל לא מה שסיכמנו! אני לא יכול לשלם את כל זה.

    זה כבר חודש וחצי ועדיין כלום, אמרתי להם שאני רוצה לבטל ולהחזיר את הכסף שלי, אבל הם אומרים שאני לא יכול לקבל את הכסף בחזרה כי הם כבר בדקו בשבילי וקיבלו עסקאות ואני זה דחה את העסקאות האלה...

    מה אני יכול לעשות כאן חתמתי על החוזה כי הבחור הזה אמר לי שהוא כבר בדק ושהכל אושר ב-100%.

    דחיתי את הצעת הבנק עבור ה-350 אלף שקל כי הם אמרו שהכל אושר ומאושר, חתמתי גם על החוזה לרכישת הבית והתשלום מגיע בסוף אפריל ואין לי את הכספים לבצע את התשלום הזה, הם עשו לי הרבה נזק עם כל זה.

    מצורף את החוזה. (בחוזה זה מחקתי את המידע האישי שלי למעלה, המקור יהיה זמין בעת הצורך)

    כל הקשר נעשה באמצעות WhatsApp ושיחות טלפון, כל היסטוריית השיחות זמינה וגם כל שיחות הטלפון מוקלטות.

    • בדיקת היתכנות לתביעה
      ליאור חאיק, עו"ד | 30/04/2022 16:55

      היי

      מדובר במקרה מורכב שאין אפשרות להשיב עליו בפורום מבלי לקבל ייעוץ משפטי פרטני כולל בדיקת ההסכם וקבלת מידע הכרחי נוסף

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com