שינוי בתכנון לאחר חתמת ההסכם

  • חתימה על נספח שינויים לחוזה תמא
    עמי | 26/03/2022 17:55

    בהסכם המקורי התמורות לכל הבעלים זהות והן על תנאי.

    אבל, הוועדה המקומית לא אשרה את התוכנית שהוצגה במקור לבעלים כתוצאה משינוי מדיניות.

    לאור זאת היזם הגיש תוכנית אחרת והחתים את רוב הבעלים עליה.

    התוכנית האחרת קבלה היתר בתנאי. היא מכילה תמורות מופחתות לכל הבעלים ביחס למוצע במקור.

    אנחנו ירשנו לאחרונה אחת מדירות הקרקע ונתבקשנו לחתום על נספח השינוי להסכם.

    לפני חתימה בקשנו לברר פרטים מול היזם, אבל הוא לא ספק לנו את כל האינפורמציה שבקשנו.

    אנו גילינו כי למעשה הוא החליט להפחית תמורות לדירות הקרקע בניגוד למסמך המדיניות שקובע במפורש ששטח דירות הקרקע לא יפחת מ 50 מ"ר! למעשה, נראה שלא הייתה שום מניעה תכנונית או של מדיניות לתת לדירות הקרקע את התמורות המקוריות. המניעה הייתה רק לגבי הדירות האחרות. מכאן שנראה שיש מצג שוא בנספח שמציג את המצב כאילו לא הייתה ברירה אלא להפחית את התמורות לכל הדירות. נציין שיש במקור הבדל מהותי בין דירות הקרקע לשאר הדירות ולכן עניין עקרון השיוויון מורכב במקרה זה.

    האם לאור האמור, לדעתכם, המפקח יכול לחייב בעל דירת קרקע לחתום על הנספח?

    בתודה מראש.

    • שינוי בתכנון לאחר חתמת ההסכם
      עו"ד הדר פינק טבת | 30/03/2022 17:22

      שלום, עמי

      המצב שאתה מתאר מצער, כי משתמע ממנו שהיזם לא שיתף את הבעלים בשלב המוקדם של  השינוי בתכנון, אלא רק לאחר שכבר נתקבל היתר.

      בנסיבות, ככל שלא יעלה בידיכם לשנות את רוע הגזירה, בהחלט יש מקום לפנות בתביעה נזיקית לעניין זה.

      ככל שמדובר במצג שווא או בהפרה של הסכם התמ"א, הרי שיש לפעול בתהאם להוראות ההסכם, ואולי אף להתרות על ביטולו מחמת תרמית, לרבות פיצוים בגין הפרתו מצד היזם.

      מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע מטעמכם לעניין זה, למניעת קיפוח נוסף של זכויותיכם.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • הבהרה לשיתוף הבעלים
        עמי | 30/03/2022 18:27

        הדר שלום,

        ראשית תודה. אבקש להבהיר. כן היה שיתוף עם הבעלים אבל הועד מייצג דה פקטו את הרוב, והבעיה היא של המיעוט. אנחנו ירשנו את הדירה בשלב שלאחר קבלת ההיתר על תנאי. המורישה לא חתמה על נספח השינויים בגלל בעיות נגישות (היא הייתה על כסא גלגלים) ואנחנו כיורשים נתבקשנו לחתום. כשעשינו ברור הבנו שיש מצג שוא בנספח בכל הקשור למיעוט של בעלי דירות. חלקם חתמו עליו כנראה מתוך אי ידיעה שמדובר במצג שוא. אנחנו נטען זאת אצל המפקחת ונקווה לדין צדק. הטענה המרכזית שלנו היא שהיזם לא עמד בדרישת מינימום שטח הדירה כפי שמופיעה במסמך המדיניות. הוא לא הבהיר מדוע לא עמד בדרישה הזו ולא גילה עובדה זו לבעלי הדירות.