איחור באספקת המוצר

  • התנערות מלקיחת אחריות
    מאור | 25/03/2022 21:56

    שלום.

    רכשתי מוצר מאתר רשת גדולה.

    למוצר היתה מוגדרת אספקה של 14 ימי עסקים.

    המוצר לא סופק במשך כחודשיים תוך התעלמות מכל פניותיי (אנו בודקים נחזור אליך)

    לאחר מעל חודשים של עלבון והתעלמות הגשתי תביעה קטנה וביטלתי את ההזמנה.

    הרשת שלחה מכתב הגנה בה היא מתנערת מאחריות ומגלגלת את האחריות לספק של המוצר.

    היא מציינת שפנה אליי (מה שלא קרה) ושבכל מקרה אינה אחראית על אספקת המוצר.

    אני לא קניתי משום ספק מלבד הרשת המוכרת הגדולה עצמה ואין לי שום נגיעה לספק כלשהו.

    היא זו שגבתה והיא זו שגם מזכה.

    האם הם יכולים להתנער מאחריותם?

    • איחור באספקת המוצר
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/03/2022 21:47

      היי מאור

      מבחינתך ברגע שגולגלה אחריות לצד ג פחות משנה לך מי ישלם לך. עדיף ששניכם יריבו ואז בית המשפט יחליט מי צריך לשלם לך.

      לגבי מי אחראי צריך לבדוק בתנאי ההזמנה. אני מניח שהאחריות היא של החברה מאחר והיא זו שהתחייבה לספק את המוצר תוך זמן ספציפי. ככול ויש לה טענות כלפי צד שלישי זה לא עניינך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com