הגשת תביעה אחרי 5 שנים

  • האם אפשר לתבוע אחרי תקופת האחריות אם יש התחייבות
    יצחק | 13/03/2022 15:03

    רכשתי רשת לחלון מסוג גלילה לאחר התלבטויות, בגלל חשש מבעיית ניקיון.
    המתקין אמר לי שלא תהיה בעיית ניקיון ונתן לי התחייבות בכתב יד שלו שאם לא אהיה מרוצה הוא יחליף לי את הרשת לסוג כנף. במשך הזמן הרשת אכן מאוד התלכלכה וביקשתי מהמתקין להחליף לי אותה לרשת כנף כפי שהתחייב. הוא אמר שיבוא ולא בא. רדפתי אחריו במשך חודשים ללא הצלחה. בסוף החלפתי את הרשת על ידי בעל מקצוע אחר.
    האחריות על הרשת לפי הפרסום באתר של המתקין היא שנה, אך כשרכשתי את הרשת המתקין לא אמר לי דבר לגבי תקופת האחריות (קיבלתי רק קבלה)  וגם ההתחייבות שנתן לי לא מוגבלת בזמן.
    בפועל עברו עד היום כ5 שנים, שכן הלכלוך הצטבר במשך השנים ובתוך שנה עדיין לא הפריע לי. מה גם שכמעט שנה אני רודף אחרי המתקין.
    אני רוצה להגיש תביעה. האם אני יכול להגיש גם עכשיו אחרי 5 שנים כי לא נאמר לי דבר לגבי תקופת האחריות בזמן הרכישה וכי ההתחייבות שקיבלתי אינה מוגבלת בזמן, או שאין לי קייס והמתקין יכול לומר לי שאין לי זכות תביעה אחרי תקופת האחריות שהיא רק שנה?

    • הגשת תביעה אחרי 5 שנים
      ליאור חאיק, עו"ד | 14/03/2022 12:04

      אפשר להגיש תביעה מאחר וההתיישנות עומדת על 7 שנים

      מצד שני יהיה לכך משקל שתבעת אחרי 5 שנים מאחר ומדובר בשיהוי.

      אפשר להגיש תביעה ללא כל קשר לתקופת האחריות במידה והמוצר פגום או במידה והעסק לא כיבד את האחריות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com