האם לתאגיד חיצוני יש אחריות להעסקת העובד?

  • אחריות תאגיד כ"א סיעודי להסכם העסקת עובד זר
    רן | 06/03/2022 01:46

    שלום רב,

    חתמתי על הסכם העסקת מטפלת זרה (כמעסיק יחיד) במשרדי תאגיד כ"א סיעודי שהביאה ארצה (לא חברת כ"א סיעודי). לאחר כשנתיים המטפלת התפטרה מתפקידה ותבעה אותי בטענה שלא שולם לה כל שכרה ותגמולי פנסיה/ פיצויים.

    פעלתי ביושרה בדיוק ע"פ ההסכם והעברתי לה את כל תשלומיה ושכרה כנדרש. אך המטפלת, באמצעות באי כוחה, מתעלמים לחלוטין מההסכם החתום וטוענים שאינו מתיישר עם לשון החוק ולכן עליי להעביר לה תשלומים נוספים. את הסכם ההעסקה לא אני ניסחתי, אלא התאגיד. לא היתה לי שום יכולת לשלוט בסעיפיו או לתקנם והוא נחתם מתורגם לשפתה בהוראת התאגיד ובמשרדיו.

    בקשתי לצרוף התאגיד (שאינו מעסיקה של התובעת) כנתבע בתיק נענתה ע"י בית הדין, אך בקשה למחיקתו הוגשה לאחר מכן ע"י התובעת לבית הדין בטענה שאין לתאגיד התקשרות חוזית עמה (טענה נכונה) ולכן יש למוחקו. החלטת בית הדין מונחת לפתחי לנמק את בקשתי להוספת התאגיד כנתבע בתיק.

    האם אוכל לטעון שבכל זאת יש לתאגיד קשר חוזי כל שהוא עם המטפלת, מכיוון שהוא זה האחראי לניסוח ההסכם וסעיפיו, לא אני ונאלצתי לחתום עליו מבלי שהיתה לי יכולת לחלוק עליו או לשנותו? אגב, אני מחזיק בידי מסמך בחתימת התאגיד המאשר כי ההסכם שנחתם נוסח ע"פ הוראות הדין בישראל.

    האם ניתן לטעון טענה חלופית או שמכיוון שהתאגיד אינו מעסיקה, אי אפשר לתבוע אותו בבית הדין לעבודה?

    אודה לתגובה,

    רן

    • האם לתאגיד חיצוני יש אחריות להעסקת העובד?
      עו"ד ענבל תמם | 06/03/2022 08:24

      בוקר טוב,

      לצערי, לא אוכל להשיב על השאלה בצורה כזו שכן יש צורך לבחון את הדברים בצורה יסודית.

      אשמח לסייע,

      מוזמן לפנות בפרטי.

      שבוע טוב

      בברכה,

      ענבל תמם, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      המשוט 6, יבנה
      טל': 050-2551800; מייל: inbalta2@gmail.com