רשלנות רפואית: בעיה נוירולוגית גנטית שלא אובחנה

  • בעיה נוירולוגית גנטית שלא אובחנה
    שיר | 24/02/2022 15:01

    אני בת 32, וילדתי לפני שנה את בתי הבכורה. אני ובעלי בריאים ואין לנו בעיות במשפחה וכל הבדיקות (שקיפות עורפית, אולטרסאונד היו תקינות). לפני שבוע, בביקורת בטיפת חלב האחות אמרה שהיא חושבת שיש משהו לא בסדר עם הבת שלי והפנו אותנו למכון להתפתחות הילד ובביקור שהיה לנו נאמר לנו שהילדה מראה סימנים של בעיה נוירולוגית גנטית. אני בהלם, כל הבדיקות היו תקינות? איך זה יכול להיות? איך לא עלו על זה בהיריון? מה אני עושה מכאן?

    • רשלנות רפואית: בעיה נוירולוגית גנטית שלא אובחנה
      עו"ד עדי וייס | 28/02/2022 16:29

      שלום שיר,

      אני כל כך מבינה את הלחץ שבו את נמצאת ותחושת חוסר האונים. לפני הכל, עשי מאמץ לשמור על קור רוח עד תום הבירור הרפואי - אני מקווה כי בסופו תגלו שהילדה בריאה ואינה סובלת מבעיה גנטית.

      לגופו של עניין: קורה, לא אחת, שבעיות גנטיות לא מאובחנות במהלך מעקב היריון שגרתי וזאת מאחר שרופאי הנשים שמבצעים את מעקב ההיריון לא מיידעים את הנשים אודות הבדיקות החשובות שניתן לבצע. כוונתי הינה לבדיקת צ'יפ גנטי ובדיקת אקסום. מחקרים שבוצעו מצביעים על כך שמכל 117 הריונות תקינים (כלומר שבדיקות האולטרה סאונד תקינות) בהריון אחד תימצא מוטציה גנטית שניתן לאבחן רק בבדיקת צ'יפ גנטי או אקסום.

      לכן במידה וחלילה בהמשך הבדיקות שתבצעו יתברר כי מדובר בבעיה גנטית שניתן לאתר רק בדיקת צ'יפ/אקסום, זו הסיבה בגללה הבעיה לא אובחנה במהלך מעקב ההיריון.

      מניסיוני כעורכת דין העוסקת בתביעות רשלנות רפואית כבר למעלה מ-21 שנה, צר לי לספר לך כי תביעות רבות מוגשות לבתי המשפט על כך שרופאי הנשים לא יידעו את האישה ההרה אודות האפשרות בלצע (באופן פרטי) בדיקת צ'יפ גנטי.

      אם בהמשך הבירור תצטרכי עצה או מידע נוסף, אל תהססי לפנות אליי,

      בברכה,

      עו"ד עדי וייס

      ייצוג נפגעי רשלנות רפואית

      הרכבת 58, בניין אלקטרה סיטי, קומה 4, תל אביב. טלפון: 03-9799566