התפטרות מחמת גיל

  • פיצויי פיטורין לגמלאי שהתפטר
    אריק5 | 21/02/2022 17:15

    ידידה שלי החלה לעבוד אחרי גיל פרישה והתפטרה לאחר כ-3 שנים.

    המעביד לא שילם לה פיצויים בטענה שנתן בכתב כדלקמן:

    "בהמשך לשיחתנו, עובד שהחל לעבוד לאחר גיל פרישה והתפטר, ההתפטרות אינו מזכה אותו בפיצוי פיטורים בשל גילו בלבד. פסק דין סעש (ת"א) 10553-10-16‏ ‏ פנחס מזרחי - אייל בלחסן‏ נקבע שעובד שהחל לאחר גיל פרישה ופוטר יהיה זכאי לפיצוי פיטורים ללא קשר לגילו בהתאם לחוק פיצוי פיטורים, אבל אם העובד התפטר הוא לא יהיה זכאי לפיצוי פיטורים בשל גילו בלבד"

    האם המעסיק צודק?

    • התפטרות מחמת גיל
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 27/02/2022 13:34

      צודק. עובדים שהחלו לעבוד במקום עבודה לאחר גיל פרישת חובה  והתפטרו, יהיו זכאים לפיצויי פיטורים אם מתקיימות לגביהם נסיבות המזכות בפיצויי פיטורים, ואין התפטרות מחמת גיל בלבד מזכה אותם הפיצויים.
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com