בניה על הגג ללא היתר

  • מבנה ללא היתר על הגג
    לובה | 11/02/2022 21:09

    השכן מולי שנינו גרים בקומה שלישית ואחרונה בנה משהו שנראה כמו מחסן חלקו מעל הדירה שלו וחלקו מעל הדירה שלי ללא היתר.תוך הצגת מצג שווא שהוא מעוניין לפרוש יריעות על הגג נגד הגשם ולהפתעתנו כשיצאנו לרחוב ראינו את המבנה שבנה בתחילה עם גג שחור כעת זה הוחלף ללבן אולי מתוך מטרה לטשטש את קיומו פנינו לפיקוח בעיריה אבל בינתיים לא נעשה דבר {אולי בגלל שמדובר בקרוב משפחה של סגן ראש העיר שאחראי על הבנייה}מה עלינו לעשות לא רק ללא היתר אלא גם מעל שטח הדירה שלנו?

    • בניה על הגג ללא היתר
      עו"ד ציפי מרגלית | 05/04/2022 18:06

      שלום לובה,

      אין ספק שמהתאור שלך הבניה של השכן מחויבת בקבלת היתר בניה. הגורם הנכון לפנות אליו הוא אכן הפיקוח של הועדה המקומית. במידה והם אינם מגיבים, מציעה להוציא מכתב בתפוצה רחבה ליו"ר הועדה המקומית, ליועץ המשפטי של העיריה ושל הועדה המקומית ולמבקר העיריה. ניתן לפנות גם ליחידה לאכיפת דיני מקרקעין במשרד המשפטים.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il