חניה על המדרכה

  • חניה על מדרכה עם 2 גלגלים ודוח רטוב
    אילנה | 06/02/2022 10:52

    שלום , אתמול בלילה ( בשעה 12 ומשהו ) חניתי את הרכב לכחצי שעה ממש על המדרכה עם 2 גלגלים בכניסה לשער הפרטי שלי , עם רווח גדול ומספיק של מטר ו.. לפחות למעבר הוכלי רגל .
    לאחר חצי שעה ראיתי דוח משטרה ( לא פקח !!) ב1 בלילה יצאתי להזיז את הרכב כי ראיתי שהתפנה מקום , כי יש לנו בעיית חניה חמורה ברחוב ממש מצוקת חניה מדיי יום ואנשים חונים קבוע על המדרכה אפילו עם 4 גלגלים .
    הדוח כולו שטוף ורטוב ולא ניתן להבין כמעט כלום .
    מה אוכל לעשות איך אוכל לערער וכמובן לדרוש דוח מסודר עם צילום ברור כי אני יודעת בברירות שהשארתי מרווח ומעבר להולכי רגל .
    ממה שאני מצליחה לקרוא וגם לא בטוח הדוח הוא על סך 500 נדמה לי , וכתוב שצולם במצלמת גוף לדעתי.
    אשמח לעזרתכם לערער על זה .

    • חניה על המדרכה
      יעקבי | 11/02/2022 07:37

      שלום אילנה,

      תקנת תעבורה 72 א (2א) אוסרת חניה על המדרכה (אוסרת גם עצירה).

      אם הרכב הוחנה עם שני גלגלים ונותר מקום מעבר לה"ר (1.3 מטר) הקנס הוא 250 ש"ח.

      חניה עם ארבעה גלגלים על המדרכה או אי השארת ריווח כנ"ל - הקנס 500 ש"ח.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.