הסכמים מתחת לשולחן

  • איך אפשר לזהות הסכמים מתחת לשולחן
    סמי | 31/01/2022 23:04

    איך אפשר לזהות הסכמים מתחת לשולחן הנרקמים בין ועד בניין לקבלנים/יזמים ללא ידיעת הדיירים בבניין.

    איך אפשר לזהות הסכמים אלו, ועד הבית יכול לקבל הטבות שכלל לא יוצגו לדיירים האחרים וזאת כי דאג שיזם/קבלן יכנסו לעיסקה.

    תודה.

    • הסכמים מתחת לשולחן
      עו"ד אילן הלוי | 06/03/2022 18:39

      שלום רב

      ראשית - אם אתה חושב שיש הסכמים כאלו תשאל באופן ישיר וכתוב את עורכי הדין המט]לים בעיסקה. רצוי לשאול באותה מידה גם את הנציגות.

      שנית- תעקוב אחר התוכניות שהוגשו לעיריה. אם התמורה המוסתרת היא בשטח - תראה את זה בתוכנית.

      שלישית- אולי זה יהיה באיחור אבל בסוף הפרויקט אתה תדע מה כל אחד יקבל כי זה יבנה  בפועל (למעט אם מדובר על תשלומי כספים)

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • ומה קורה לאחר שזיהיתי הסכמים כאלה בסוף ההליך
        יעל | 02/06/2022 15:26

        מסתבר בדיעבד שהדייר יוזם המפרויקט והיה חלק מהנציגות מקבל מענק יזמות ענק מהיזם בדמות נכסים נוספים בפרויקט.

        עד כמה שידוע לי, מענק יזמות אסור בפרויקטים של תמ"א. אני צודק?

        הדיירים האחרים לא היו מודעים להטבות הענקיות בעת שחתמו על הפרויקט.

        מה אפשר עכשיו לעשות?

      • ומה קורה לאחר שזיהיתי הסכמים כאלה בסוף ההליך
        יעל | 02/06/2022 15:26

        מסתבר בדיעבד שהדייר יוזם המפרויקט והיה חלק מהנציגות מקבל מענק יזמות ענק מהיזם בדמות נכסים נוספים בפרויקט.

        עד כמה שידוע לי, מענק יזמות אסור בפרויקטים של תמ"א. אני צודק?

        הדיירים האחרים לא היו מודעים להטבות הענקיות בעת שחתמו על הפרויקט.

        מה אפשר עכשיו לעשות?