תביעה קטנה שהוגשה נגד קבלן

  • תביעה קטנה נגד קבלן
    שרית | 18/01/2022 09:26

    שלום רב.

    לבת שלנו יש דירת קבלן בת שלוש וחצי שנים.

    הגשנו תביעה קטנה נגד הקבלן בגלל חדירת מי גשמים ורטיבות רבה בחדר שינה הורים אשר חזרה על עצמה במשך שלושה חורפים (כלומר, על מה שהיה עד עכשיו).

    הדירה מיועדת להשכרה - מממנת שכ"ד של בתנו אשר מתגוררת כרגע בחו"ל.

    הקבלן מעולם לא בדק מהיכן חודרים המים לדירה. היו לנו הוצאות רבות מאוד: אובדן 5 חודשי השכרה=20,000 ש"ח, בדיקת מהנדס ומומחה מחברה מאתרת על חשבוננו, הוצאות שוטפות של הדירה, נסיעות אין שפור לדירה (איננו מתגוררים באותו ישוב), מכתב מעו"ד.

    לאחר קבלת המכתב מעו"ד נערכה המטרה והוחלף חלון בחדר שינה הורים.

    יש לנו מספר שאלות:

    1. השופטת הציעה הליך גישור - הליך שהתנגדנו לו. מה דעתך?

    2. בתנו מגיעה ארצה למשפט. לפני המשפט ניסע לדירה כדי לראות אם הכל תקין (התביעה הנוכחית היא כאמור על שלושת החורפים שחלפו, על הנזקים ועוגמת הנפש שכבר חווינו)

    רצינו לדעת מה קורה במידה ואנחנו מגלים לפני המשפט שהליקוי חזר האם במקרה כזה ניתן יהיה לתבוע שוב על אותו ליקוי מהיום והלאה בבית משפט לתביעות קטנות או בתביעה אחרת?

    3. מה קורה אם נחליט ללכת לתהליך גישור שיגרום לביטולו של המשפט ואז נגלה שהליקוי חזר, האם במקרה כזה ניתן יהיה לתבוע למרות הגישור וההסדר אליו הגענו?

    אנחנו שואלים את השאלות הללו בשל מסכת התסכולים ועוגמת הנפש שחווינו עד כה מהקבלן. מקווים לטוב אבל לא בוטחים בו.

    נודה מאוד לקבלת תשובה בהקדם האפשרי

    מכיוון שהתביעה תערך בקרוב מאוד.

    • תביעה קטנה שהוגשה נגד קבלן
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/01/2022 15:13

      היי שרית

      אני לא מכיר את הנסיבות בתיק ולכן אינני יכול לייעץ באופן פרטני.

      אשתדל להשיב באופן כללי:

      1. אין מה להפסיד בגישור. מקסימום לא תצליחו לגשר על הפערים ותחזרו לשופט

      2. בתביעה קטנה אפשר לתבוע רק סכום כספי עד 34600 שח. אי אפשר לתבוע צו עשה לתיקון. חשוב להבין זאת.

      4. תמיד תוכלו לחזור לשופט אם הגישור יתפוצץ. ראי סעיף 1  לעיל.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com