ימי מחלה

  • ימי מחלה
    ליאור | 16/01/2022 19:55

    1.האם בתלוש שכר לעובד בשכר גלובאלי שעובד 5 ימים בשבוע, צריך להחסיר גם ממכסת ימי המחלה וגם מהשכר עצמו (יום ראשון לא משולם, שני 50% וכו')?

    2. האם גם שישי-שבת נחשבים כימי מחלה?

    3. האם צריך לחלק את הסכום הגלובלי ל-30 ימים ולהוריד בשכר גם את ימי שישי-שבת, למרות שעובדים רק 5 ימים בשבוע?

    4. איך מחשבים את הזכאות למחלה בחודש בו העובד היה חולה? האם באופן יחסי לפי עבודה בפועל או 1.5 ימים כרגיל?

    תודה.

    • ימי מחלה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 19/01/2022 10:40

      אצל עובד חודשי -  החישוב צריך להיעשות באופן הבא:

      ראשית ש לנכות מהשכר את ימי מחלה של העובד (הימים בהם לא עבד) ואז יש  לנכות ממכסת ימי המחלה הצבורים של העובד את ימי מחלה, ולאחר מכן יש לחשב את גובה התשלום עבור כל אחד מהימים הללו.

      מספר ימי המחלה שמנוכים ממכסת הימים הצבורים של עובד במשכורת חודשית הוא כל תקופת מחלתו כולל ימי מנוחה שבועית וחגים, בדיוק כפי שמשולמת משכורתו.
      ככלל - עבור יום היעדרותו הראשון - העובד אינו זכאי לשכר והמעסיק ינכה שכר בשווי יום עבודה אחד ממשכורתו החודשית של העובד.
      עבור יום ההיעדרות השני והשלישי - העובד זכאי לתשלום בערך 50% משכר העבודה הרגיל שהיה מקבל אילו עבד.
      החל מהיום הרביעי - העובד זכאי לשכר מלא עבור ימי היעדרותו בגין המחלה, והמעסיק לא ינכה לעובד שכר בגין היעדרות זו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • ימי מחלה
        ליאור | 20/01/2022 18:25

        בתלוש השכר נראה כי חילקו את הברוטו ל-30 ימים, והכפילו את התוצאה במספר הימים שלא עבדתי בהם, כולל שישי שבת. אז הוחזרו הימים בהתאם למכסת הימים שנשארה לי ולפי האחוזים. האם תקין להוריד גם כסף לשישי-שבת על אף שלא עובדים בימים אלה?

        תודה