האם אפשר לחייב בפרויקט תמ"א 38/2 דירה כלואה

  • אטימת 2 כיווני אוויר בדירה בת 4 כיוונים.
    לייזר | 26/12/2021 06:23

    במסגרת  תמ"א  38 (2)  הריסה  ובניה  בבית  משותף  בן  2  כניסות  הציגו  לנו  סקיצה לפיה  יאטמו  לנו  את  צד  דרום  וצד  צפון  כולו. כך  נישאר  דירה  כלואה  בין  שתי  הכניסות  ללא  אוויר  ואור  שמש  מצד  דרום. כיום  3  חדרים  ושירותים  כפולים  בצד  דרום . בקשנו  לתקן  את  קווי  המיתאר  ולהשאיר  לנו  נישה  עם  חלונות  בשני  חדרים  הפונים  לדרום  מערב. עד  היום  לא  הייתה  התייחסות  להערותינו.  יש  לציין  שמתון  10  דיירים  רק  לשלוש  דירות  משנים  את  כיווני האוויר  מ - 4  ל -2.  האם  בנסיבות  אלו  אם  נתנגד  לתוכנית  כמות  שהיא  נחשב  ל " דייר  סרבן ".  האם  סגירת  החלונות  של  כל  צד  צפון  ודרום  מהווה פגיעה  בזכות  הקנין  על  פי  חוק  יסוד כבוד  האדם  וחרותו סעיף  3 ? ברור  שיש  פה  אי  שויון  בתמורה  לבעלי  הדירות  וירידה  בערך  הדירות.

       בכבוד  רב  ובתודה  מראש

      בלה  מלניק  רח'  גבע  8  דירה  5  גבעתיים    נייד :  0547303790

    • האם אפשר לחייב בפרויקט תמ"א 38/2 דירה כלואה
      עו"ד אריה בדנר | 26/12/2021 12:35

      בלה שלום,

      אפתח ואומר כי את במסגרת הליכי המו"מ עם היזם, במהלך עריכת ההסכם, יש להגדיר בקפידה את מאפייני דירת התמורה לה יהיו זכאים הדיירים, בפרויקט התחדשות עירונית. זאת, הן בהיבט השטח, הן בהיבט הקומה, הן בהיבט כיווני אוויר, הן בהיבט האפשרות להיותה דירה כלואה ועוד ועוד. בהמשך, במסגרת הליכי התכנון, כל תכנון שיוגש על ידי היזם, אשר יעמוד במסגרת ההגבלות שנקבעו בהסכם בדבר מאפייני דירות התמורה, הינו תכנון שעל פניו מקיים את הוראות ההסכם ולא ניתן יהיה להתנגד לו.

      משאלתך לא ניתן להבין האם ההסכם נחתם על ידי הרוב המינימלי הנדרש, אם לאו, וכמו כן לא ניתן להבין אם את עצמך חתמת על ההסכם.

      ככל שטרם נחתם הסכם -  הרי שיש למצות את הליכי המו"מ עם היזם ולהגיע לתכנון עקרוני מוסכם ולהגדרה מוסכמת של דירות התמורה ומאפייניהן.

      ככל שההסכם נחתם -  גם על ידך -  הרי שאינך בגדר "דייר סרבן" וככל והתוכניות יוגשו בהתאם להוראות ההסכם גם לא תוכלי להגיש התנגדות לתוכניות. כך, כדבר שבשגרה, קובעות הוראות ההסכם וסביר להניח שכך גם קובעות הוראות ההסכם שבעניינכם).

      ככל שההסכם נחתם על ידי הרוב המינימלי הנדרש -  אך את עצמך לא חתמת על ההסכם - תוכלי להביא טענותיך (כל עוד תסרבי בחתימתך ויינקט כנגדך הליך "דייר סרבן") בפני המפקחת על הבתים המשותפים, בדבר השוויון, או הפרת השוויון, והדברים יילקחו בחשבון.

      כולי תקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il