תביעה קטנה נגד קבלן

  • סרטון והקלטות בהגשה לתביעות קטנות ובקשת פיצול סעדי
    מאיר | 20/12/2021 14:26

    היי. ברצוני להגיש תביעה נגד קבלן בגין איחור במסירת דירה חדש ויש לי כמה שאלות:

    1. אם יש בידי הקלטה של קבלן האלומיניום שלו שמודה שהקבלן אלומניום הקודם פשט את רגלו ובגלל זה הקבלן איחר במסירה. האם מותר ואני יכול לצרף את זה לתביעה?  אם כן באיזה צורה? האם בכלל ניתן/עדיף להציג את  זה אולי כגורם "הפתעה" רק במעמד המשפט ?

    כמו כן אותו הדבר לגבי סרטוני וידאו שיש בידי מתאריכים קריטים שהבנייה לא הסתיימה. איך אני מעביר את זה ? האם רק לציין  את זה בכתב התביעה ולהציג את זה במעמד המשפט?

    2. שאלה נוספת היא לגבי פיצול סעדים- בגלל שאני כרגע רוצה לתבוע על מלוא סכום שיכול בתביעות קטנות. אני רוצה בעתיד להגיש תביעה נוספת על דברים נוספים שלא קשורים לתביעה זו ( לקיחת ריבית פיגורים וליקויים בבניה )

    השאלה היא היא קודם כל האם אני יכול להגיש תביעות נוספות נגדו שהם לא באותו העניין?

    ודבר נוסף אם כן, האם אני צריך לבקש מבית המשפט אישור לפיצול סעדים בעניין כזה? או שזה מיותר ?

    • תביעה קטנה נגד קבלן
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/12/2021 14:58

      היי מאיר

      1. שיחות טלפון מתמללים ומגישים כנספח לתביעה. רצוי באמצעות מתמלל. סרטונים אפשר להגיש בדיסק לפי הנהלים.

      2. תצטרך לקבל אישור לפיצול סעדים על מנת להגיש תביעה נפרדת נגד הקבלן. בעיקרון צריך לרכז את כל העילות והסעדים במסגרת תביעה אחת נגד אותו נתבע.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com