איתור קרקע שרשומה על שם קרוב משפחה

  • איתור אדמות
    נפתלי | 04/08/2013 12:26

    שלום.
    כבר שנים רבות מסתובב סיפור בבית, על כך שסבא רכש אדמות בארץ ישראל, עוד כשגרו בחו"ל.
    אין לנו מסמכים או אפילו רמז לגבי מיקום קרקעות אבודות אלו.
    מספר עורכי דין ניסו אולם גם חרס לא נתפס בחכתם. יתכן שבכלל צריך לפנות לטאבו ולבקש בדיקות על שמו של סבי בכדי לנסות לקדם את איתור אדמות משפחתנו?
    תוד,
    נפתלי

    • איתור קרקע שרשומה על שם קרוב משפחה
      עו"ד תומר שזר | 04/08/2013 23:33

      מניסיוני הטאבו לא מבצע איתור נכס לפי ת.ז.
      לטעמי - הדרך הנכונה היא לשכור חוקר שמתמחה באיתור שכזה, האמת שאין הרבה כאלה בארץ...

      תומר שזר, עו"ד ומגשר
      שזר משרד עורכי דין
      מנהל הפורום.

    • צודק עו"ד שזר
      מ.סטרוד הלשכה לאיתור | 06/08/2013 12:55

      בס"ד.

      אכן, צריך עבודת מחקר מקיפה כמעט סיזיפית.
      מכאן אבקש לקרוא לכל מי שקשור לנושא ויוכל לסייע להסדיר את ענין הקרקעות האבודות להצטרף למאגר עוסקים בתחום.
      עוד 30 שנה כבר לא נוכל לאתר אנשים וחבל.
      בניה רבה מתעכבת בגלל חוסר איתור.

    • נפתלי האם אתרת האדמות
      אבי גור ארי | 13/11/2018 16:47

      האם האדמות אותרו ?
      אם לא, אתה מוכן למסור שם סבך ומקומות משוערים ואנסה לעזור
      אבי גור ארי
      lavygur@gmail.com

      • איך ניתן להגיע למידע מארכיון מקרקעין שבירושלים
        אייל | 22/12/2018 13:46

        אני מנסה לעזור לאבי לחפש הוכחות שסבי רכש מקרקעין ב27.12.1951. אנחנו כבר שנים משלמים למקרקעין אגרות וכשבאים סוף סוף לממש את האחזקה בנכס אנחנו נדרשים להמציא הוכחות שהקרקע נרכשה על ידי סבי.
        הבנתי שישנו ארכיון מקרקעין בירושלים ואני מחפש גישה אליו לטובת חיפוש המסמכים.
        אשמח לכל עצה או עזרה בנושא.
        תודה מראש,
        אייל עמנואל
         Eyal.emmanuel1@gmail.com

        • קרקע אבודה
          מאור | 02/12/2021 22:12

          שלום, חמי גילה שיש קרקע שרשומה על שמו והוא לא ידע על זה כלום, איך אפשר לברר על איזה קרקע מדובר ואיפה היא? תודה, מאור maorb1989@gmail.com