הפרדה רכושית בין בני זוג

  • ידועים בציבור והסכם ממון
    שרון | 25/11/2021 21:55

    שלום, אני ובן זוגי ידועים בציבור ויש בינינו הסכם ממון שנחתם ב2018 עת עברתי להתגורר בדירתו שאותה רכש בשנת 2014 בטרם הכרנו. בבעלותי גם דירה שרכשתי ב2016, גם בטרם הכרנו. כל אחד משלם את המשכנתא מחשבון בהמק האישי שלו. אין חשבונות משותפים. כאמור, החלטנו לחתום על הסכם ממון שבו הצהרנו על הפרדה רכושית מלאה. מאז עברתי לגור עמו בדירתו גם החלטנו שאשלם סכום מסוים בעבור שכר הדירה ואנו מתחלקים בכל הוצאה. הארנונה רשומה על שמי שכן אני זכאית להנחה. פרט לכך, אנו משתדלים לקיים את רוח הסכם הממון. מכרתי את דירתי והבנתי שאני כנראה זכאית לפטור ממס שבח כי זוהי היתה דירתי היחידה, וכי אכן לא מתקיים עקרון התא המשפחתי. אנו רןצים לקנות דירה במשותף, ושאלותיי בבקשה: האם אכן כך הדבר? לגבי פטור ממס שבח. והאם בן זוגי כאשר ימכור את דירתו גם יהיה זכאי לפטור בשל אותה סיבה (גם דירה יחדה ומזכה)? תודה רבה

    • הפרדה רכושית בין בני זוג
      עו"ד משה (מוש) גבע | 28/11/2021 23:07

      כן. הצדק איתך. לאור זאת שאתם מקפידים על הפרדה רכושית מלאה (גם בהסכם וגם בפועל) כל אחד מכם יכול להחזיק בנכסיו ולהתנהל כיחידה נפרדת לעניין מיסוי נדל"ן.

      אין הדבר מונע כי תהיו שותפים בנכס אחד, כל עוד שאר הפרמטרים מלמדים על המשך ההפרדה.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il