חריגת בניה

  • חריגות בניה בנכס מסחרי
    אמיר | 25/11/2021 20:54

    שלום, יש לי נכס מסחרי שבו הקבלן הגדיל את השטח מ100 מ"ר ל300 מ"ר  בניגוד להיתר וככה זה כבר כ40 שנה.העיריה כמובן מודעת לזה עוד מאז.

    האם העיריה יכולה לתת צו להרוס אותו פתאום ? האם היא יכולה להגביל את השימוש או לאסור להשתמש בו למרות שזה ככה 40 שנה  קיים ומושכר וכמובן גובים ארנונה על הכל ? האם יזם של פינוי בינוי יכול לתת תמורה בבנין החדש שייבנה על מה שאין לו היתר ?

    • חריגת בניה
      עו"ד ציפי מרגלית | 03/01/2022 09:45

      אמיר שלום,

      ניתן לתת צו הריסה גם לבניה הקיימת עשרות שנים. זכויות בפינוי בינוי ניתנות לשטחים הקיימים בהיתר.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il