תוספת לדמי הובלה בשל שינוי בנסיבות

  • תשלום הובלה עברת דירה
    ברוך | 09/11/2021 18:16

    אנחנו בתמ"א פינוי בינוי וקיבלנו תאריך פינוי. כתוב בחוזה תשלום סך 3000 ש"ח +מע"מ החוזה חתום מלפני קרוב לשלוש וחצי שנים. ולא מותאם למחירים של היום

     אני בן אדם בן 81 ואשתי 77 אני מוגבל ומקבל גמלת  סיעוד וחיים רק על ביטוח לאומי בקשתי מהחברה תשלום גם לחובלה וגם אריזה כי אני לא יכול לבד הם סרבו לאשר את התשלום מעבר מה שכתוב בחוזה האם יש בחוק שמחייב אותם לתשלום מעבר למה שכתוב בחוזה

    אני מאוד אשמח לקבל תשובה בכתב אם נכון לבקש מהחברה תוספת

                                     תודה  ברוך ליקסנברג

    • תוספת לדמי הובלה בשל שינוי בנסיבות
      עו"ד הדר פינק טבת | 16/11/2021 11:53

      שלום, ברוך

      ראשית, הרשה לי לברך אותך ואת אשתך באריכות ימים, וגם בשעה טובה על יציאת הפרוייקט לפועל.

      לשאלתך, ככל שמדובר שפער מחירים משמעותי בין מה שהוסכם בחוזה לבין המציאות בשטח, ואשר אינך ערוך לו מבחינה כלכלית, הייתי מצפה כי עורכי הדין מטעם בעלי הדירות יפנו את תשומת לב היזם לעניין הזה, וינסו לקבל ממנו מענה.

      בנוסף, לאור הקשיים הכלכליים שלכם, הייתי מצפה כי עורכי הדין שלכם יפנו בבקשה מיוחדת, גם אם לפנים משורת הדין, לקבלת תשלום ראוי, שיבטא את העלויות בפועל הנדרשות למעבר.

      קשה לי לראות מצב כפי שאתה מתאר, שבו אתם מתקשים לעמוד בעלויות הפינוי ואיש אינו מסייע. למרות שלפי החוק אין חובה לתשלום מעבר לסכום שהוסכם.
      אני רוצה להאמין ששיח מכבד בין עורכי הדין ובין היזם יוביל לפתרון ראוי למצבכם, ויפה שעה אחת קודם.

      בהעדר מענה מצד עורכי הדין שלכם, אני מזמינה אותך לפנות שוב בשאלה חוזרת כאן, וננסה לסייע.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com