שטח "חדש" שהתגלה במהלך עבודות תמא

  • תהליך תמא חלל שנגרע מהתוכנית
    שרית | 09/11/2021 10:21

    במהלך בניית מחסנים בבניין שלנו הנמצא בתהליך תמ"א 38 התגלה חלל גדול שאינו בתוכנית.

    איך עלינו כדיירים לנהוג לגביו?

    • שטח "חדש" שהתגלה במהלך עבודות תמא
      עו"ד הדר פינק טבת | 10/11/2021 13:51

      שלום, שרית

      בעיקרון, תנאי העסקה מבטאים את הזכויות של כל אחד מהצדדים בהסכם, מה שייך ליזם ומה שייך לבעלים. מבלי לבחון את ההסכם כמובן שאין באפשרותי לתת לך במסגרת הזו ייעוץ מדויק.

      עם זאת, באופן כללי אוכל לומר לך, שנקודת המוצא היא שכל שטח שייך לבעלים, אלא אם הוסכם אחרת.

      השאלה היא אם זהו שטח שאכן ניתן לניצול בפועל (במסגרת הקלה או אפילו ניצול זכויות עודפות).

      ככל שזהו המצב, ובהעדר הוראה אחרת בהסכם, החלוקה ההגיונית תהיה לפי יחס הקומבינציה בהסכם התמ"א.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com