האם ניתן לחייב קבלן להכין תשתית לעמדות לטעינת רכב חשמלי?

  • עמדות טעינה לרכב חשמלי בפרויקט חדש
    אלי | 07/11/2021 09:02

    שלום,

    הבנתי שהחל מינור 2022 יחויבו קבלים להכין תשתית לעמדות טעינה לרכב חשמלי בחניות של הבניין בפרויקטים חדשים.

    האם זה תקף רק עבור פרויקטים שיתחילו להבנות מתאריך זה? או שנכון גם עבור פרויקטים שאמורים להימסר לאחר תאריך זה?

    הפרויקט שלנו נמצא בשלבי בנייה ולמרות רצון הדיירים הקבלן מסרב בתוקף להקמת תשתית ואני מנסה לברר האם יש דרך לרתום אותו למהלך או שנצטרך לחכות להשלמת הפרויקט ואז לספוג עלויות גבוהות יותר.

    תודה.

    • האם ניתן לחייב קבלן להכין תשתית לעמדות לטעינת רכב חשמלי?
      עו"ד ציפי מרגלית | 15/11/2021 17:09

      אלי שלום,

      לצערי עלי לאכזב אותך.

      אי אפשר להוסיף דרישות ותנאים מחייבים להיתר לאחר שניתן. לפיכך, לא נראה שניתן יהיה לחייב את הקבלן להכין תשתית לעמדות טעינה לרכב חשמלי.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • מדובר בשינוי חוק המקרקעין שיחייב בניית תשתית
        ץ | 31/12/2021 01:28

        עדיין לא תוקן חוק המקרקעין, אבל לאחר שיתוקן, לא יהיה צורך בהיתר, כי החוק יאפשר זאת.

        להלן - קישור