תביעה קטנה על מכונת קפה פגומה

  • החזרת מוצר שנרכש יד שניה
    איתמר | 31/10/2021 10:05

    אני משווק של מוצרי קפה לחברות ואירגונים.
    פנה אליי לקוח וביקש ממני מכונת קפה מסויימת. היום ולא היה לי במלאי, רכשתי מאחד הספקים שלי מכונת קפה יד שניה. (הודעתי על כך ללקוח הסופי).
    הספק שלי העביר לי את המוצר כשהוא עטוף בניילון ואמר לי שהמוצר תקין.
    העברתי ללקוח לי את המוצר AS IS מבלי שאני בדקתי אותו אישית.
    תוך יום הלקוח הודיע לי שהמכונה שקיבל אינה תקינה לטעמו ויש ליקויים מסויימים והוא מעוניין לבטל את העיסקה.  הצעתי תיקון אך הוא סירב וביקש ביטול.
    קיבלתי את המכונה בחזרה ושילמתי ללקוח את כספו.
    כעת הספק שלי אינו מוכן לקבל את המכונה שמכר לי, וטוען שמי שמכר לו את המכונה אינו מוכן לקבל את המכונה ממנו.
    הזמן שעבר מרגע שאני קיבלתי את המכונה לראשונה מהספק שלי ועד שביקשתי ממנו לקבל אותה בחזרה היה 5 ימים (כולל שבת באמצע), כלומר 4 ימי עבודה.
    מה האפשרויות שלי על מנת לקבל את כספי חזרה ?

    • תביעה קטנה על מכונת קפה פגומה
      ליאור חאיק, עו"ד | 31/10/2021 12:42

      אפשר להגיש תביעה קטנה נגד הספק שמכר לך מוצר פגום לפי סעיף 11 לחוק המכר.

       עם זאת, חבל שלא בדקת את המכונה בעצמך  לפני שהעברת ללקוח.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com