ביטול הסכם שכירות בהודעה מוקדמת- כמה ימי מראש

  • פרשנות חוזה
    יוני | 31/10/2021 09:41

    בעלת הדירה הודיעה לי שהיא מכרה את הדירה וכי עלי לעזוב את בדירה בעוד 60 יום כפי שמופיע בהסכם השכירות:

    1. ידוע לי שהיא חייבת להודיע 90 יום מראש, האם בגלל הטעות הטכנית שהיא עשתה לא תעמוד לה הזכות לביטול מוקדם של ההסכם או שפשוט היא תטצרך להודיע 90 יום מראש?

    2. תחת סעיף של "ביטול מוקדם של תקופת השכירות יש אפשרות הן למשכיר והן לשוכר להודיע 60 יום מראש

    בנוסף יש סעיף:

    "באם המשכיר יבצע מכירה של הנכס, יישמרו זכויות השוכר ותנאי השוכר כפי שמופיעים פה מול הקונה של הנכס"

    שם לה שכתוב "כפי שמופיעים פה"

    כשחתמנו בעלת הדירה הסבירה, כדי שלא נהרוס לה מכירה ונשתף פעולה, מהרגע שהיא תמכור, לרוכש הדירה לא תהיה הזכות לביטול מוקדם של תקופת השכירות" לכן כתוב " זכויות השוכר" ולא "זכויות השוכר והמשכיר/בעל הדירה החדש"

    זה גם הגיוני, שהרי אם בעלת הדירה הייתה רוצה שהזכות לסיום מוקדם, תחול גם על הרוכש הפוטנציאלי, לא היה צורך בסעיף הזה בכלל, כלומר סעיף זה בא להגן עם המשכיר.

    אתמול היא הודיע לי שהיא מכרה ששעלי לפנות את הדירה בעוד 60 יום.

    מה עלי לעשות

    האם אכן אתה מפרש את זה כפי שהסברתי

    לדעתי אם לא התפנה בעלת הדירה תצרך לפצות את הרוכש בקנס מאוד גבוה, והיא בלחץ

    תודה

    • ביטול הסכם שכירות בהודעה מוקדמת- כמה ימי מראש
      ליאור חאיק, עו"ד | 31/10/2021 12:34

      היי יוני

      צריך לבדוק את הסכם השכירות בשביל לתת מענה מקצועי.

      באופן כללי אפנה לשתי נקודות חשובות:

      חוק השכירות והשאילה קובע כי במקרה של מכירת הדירה המשכיר החדש נכנס בנעליו של המשכיר הקודם  וזכויותיו של השוכר  נשמרות.

      שנית, חוק השכירות קובע כי תניה בחוזה שכירות למגורים המאפשרת למשכיר לבטל את החוזה שלא בשל הפרתו בטלה, אלא אם כן קיימת גם לשוכר זכות ביטול ובמקרה כזה על המשכיר להודיע לפחות 90 יום מראש והשוכר 60 יום מראש. כלומר, ביטול ללא עילה מצד המשכיר חייב להיות 90 ימים מראש.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com