העברת מתנה לחו"ל

  • העברת כספים במתנה
    אורנה | 27/10/2021 16:29

    שלום לך,

    ברצוני להעביר כספים במתנה לאחותי בארצות הברית. האם יש הגבלה על סכום הכסף , והאם עלי או עליה לשלם מיסים על מתנה זו (היא אזרחית ישראלית ובעלת גרין קארד)?

    תודה,

    אורנה

    • העברת מתנה לחו"ל
      עו"ד משה (מוש) גבע | 28/10/2021 14:37

      מתנות אינן חייבות במס בישראל. לגבי ארה"ב אינני יודע.
      הבנק דרכו תבצעי את ההעברה יבקש הסברים לגבי הכסף המועבר, במקור והיעד שלו.

      אם מדובר על העברה פיזית של מזומנים, יש להצהיר במכס על סכום שמעל 50,000 ש"ח (מציע לבדוק באתר המכס את העניין לפני הנסיעה).

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il