דייר מתנגד

  • דייר מתנגד
    נתי | 24/10/2021 10:07

    שלום רב!

    אני מתגורר בבניין משותף ובו חניה של 2 בניינים.

    במהלך הקורונה בנינו בהסכמת כל הדיירים מקום לתפילה כעין מרחב פתוח מקום זה היה משרת את כללל דיירי 2 הבניינים הן לתפילה והן לפעילות הילדים מהבניינים בתקופה שלא היו לימודים, (יש לציין שעלות ההקמה של מבנה זה היתה די גבוהה ודיירי 2 הבניינים סייעו בהקמתו) כעת לאחר הקורונה נוצר מצב שכל הדיירים רוצים להשאיר מבנה זה (למעט 1 שמתנגד) ברצוננו לדעת האם הוא יכול לכוף את דעתינו.

    תודה מראש!

    • דייר מתנגד
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/10/2021 14:50

      שלום נתי,

      דייר מתנגד עשוי לטעון שהסכמתו להקמת המבנה היתה מתוך הבנה מדובר במבנה זמני.

      יחד עם זאת יש משמעות לכך שכל הדיירים האחרים מבקשים להמשיך ולהשתמש במבנה ובכך שהמבנה מהווה רכוש משותף.

      חשוב לדעת שאם נדרש היתר בניה לצורך הקמת המבנה ולא קבלתם היתר כזה דייר רשאי להתנגד בטענה שהמבנה לא חוקי וחושף גם אותו לסנקציות הקבועות בחוק.

      כדאי לשוחח עם הדייר המתנגד ולהבין ממה נובעת התנגדותו. יכול להיות שתוכלו להעביר כללים לשימש במבנה שיניחו את דעתו וירגיעו את חששותיו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com