לא שמתי לב לתמרור- האם יבטלו לי את הדו"ח

  • קובץ מצורף חניה בניצב בצד שמאל בדו סטרי בלי לשים לב לתמרור
    אורי | 18/10/2021 14:26

    שלום,

    נסעתי ברחוב דו סטרי וחניתי בצד *שמאל* בניצב למדרכה אפורה ללא שום סימון על הכביש או תמרור בולט לעין,

    אבל לא שמתי לב לתמרור איסור חניה מעט בהמשך שפנה לכיוון השני (הכיוון ההפוך לזה שממנו הגעתי)

    וקיבלתי דו"ח של 250 ש"ח על "החניית רכב שאינו שייך לסוגים שחנייתם במקום הותרה".

    התמרור הוא 433 עם סייג של פריקה וטעינה ביום וחניית נכים בלילה (ללא תמרור 437). אני חניתי בלילה.

    האם יש סיכוי שיתקבל ערעור בטענת תום לב מכיוון שבאופן שבו הגעתי לחניה לא היה אף רמז לכך שמדובר בחניה מוגבלת?

    וממילא באזור תעשייה שכזה בלילה יש שפע חניות והבחירה שלי הייתה אקראית ולא מתוך מצוקת חניה או זמן.

    צירפתי תמונה מהזווית שממנה הגעתי לחניה, תודה רבה.

    • לא שמתי לב לתמרור- האם יבטלו לי את הדו"ח
      עו"ד חנה דוד | 19/10/2021 10:21

      שלום אורי!

      תום לב לא רלוונטי לעבירת חניה, מאחר ומדובר בעבירה שמבוססת על יסוד עובדתי.

      אתה יכול לנסות ולערער על מנת לבטל את הקנס

      מקסימום זה לא יועיל...

      בהצלחה!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, בית השנהב, אגף B,  ירושלים.
      טלפון: 02-5877882 ; מייל: hanny5462@gmail.com