תשלום עבור הסכם אדריכלי

  • הפסקת חוזה אדריכאלי
    רונן | 09/10/2021 22:11

    שלום, שבוע טוב,

    חתמנו על חוזה אדריכלי לביצוע שיפוץ. החוזה מורכב מ 5 שלבים המגדירים את התשלום. כמו כן, קיים סעיף בחוזה לפיו במידה ומפסיקים את החוזה באמצע יש לשלם את מלוא הסכום עבור השלב. לאחרונה החלטנו להפסיק את העבודה לאחר שהבנו שהאדריכל אינו מתאים לנו. העברנו לאדריכל עד כה את התשלום עבור שלבים 1 ו2. עשינו טעות ולא הקדשנו מחשבה למשמעות העובדה ששילמנו בעבור השלבים הללו. מעט לאחר העברת תשלום שלב 2 הודענו על סיום העבודה.

    האדריכל מבקש את מלוא התשלום עבור השלב הבא (3), מכיוון שבראייתו התשלום עבור שלב 2 מוכיח כי השלב הסתיים. מבחינתנו, השלבים הקודמים לא הסתיימו לחלוטין, ולא קיבלנו הודעה ברורה (בכתב או בע"פ) על כך שהם הסתיימו. מבחינתנו, העברנו את התשלום מכיוון שהאדריכל ביקש ומבלי שבחנו את המשמעות הנגזרת מכך.

    האם עצם התשלום עבור שלב מסוים בחוזה בהכרח מעיד על כך שהסתיים? האם טענה לכך ששילמנו ע"פ דרישתו מבלי שבחנו את החוזה ונהגנו ב"נאיביות" יכולה להתקבל?

    תודה מראש,

    רונן

    • תשלום עבור הסכם אדריכלי
      ליאור חאיק, עו"ד | 10/10/2021 12:10

      היי רונן

      קשה להשיב על השאלה מבלי לעיין בהסכם תוך קבלת מענה לשאלות נוספות.

      באופן כללי, עצם התשלום עבור שלב מסוים הוא חזקה שהשלב הסתיים אבל זו חזקה הניתנת לסתירה. כלומר, זה לא דבר אוטומטי שלא ניתן לסתור במיוחד אם יש לכם טענות מקצועיות אל מול האדריכל כגון אי עמידה בהתחייבויות, חוסר מקצועיות וכו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com