תביעה למפקח מקרקעין

  • תביעה למפקח מקרקעין
    חן | 05/10/2021 09:21

    שלום!

    ועד הבית שלנו לא עשה איטום בגג מעל 7 שנים. בנוסך בחודש אוגוסט הדירה שלי הוצפה ממאגר מים משותף לא תקין הנמצא על עליית הגג ואיטום בגג מעל דירתי הרוס. כתבתי מכתב לוועד הבית בדרישה לבצע איטום וקיבלתי סירוב בתשובה. בכוונתי בחודשיים הקרובים לבצע איטום על החלק של גג שנפגע על חשבוני ולהגיש תביעה למפקח על מקרקעין בדרישה מוועד הבית לבצע איטום בכל הגג . באם אני אזכה בתביעה  ולמרות זאת ועד הבית  יסרב לבצע? האם ועד הבית יכול להתעלם מפסק דין? מה הדרכים להכריח את הוועד הבית לבצע את מה שיוחלט בפסק דין במקרה שלא מדובר בכסף אלא ב-"צו עשה"?

    • תביעה למפקח מקרקעין
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 06/10/2021 18:13

      שלום חן,

      ועד הבית איננו רשאי להתעלם מפסק דין של המפקח ובמידת הצורך ניתן לאכוף אותו באמצעות לשכת ההוצל"פ או פקודת בזיון בית המשפט.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com