שוטר על אזרחי

  • דוח בגין אי עטיית מסכה
    איילה | 05/10/2021 09:16

    קבלתי דו"ח בגין אי עטיית מסכה משוטר סמוי לבוש אזרחית,
    השוטר לא אמר את שמו ולא הציג תעודת שוטר, אלא רק ביקש ת.ז., צילם, וכעבור זמן קבלתי דו"ח בדואר,
    שאלתי, האם מכיון שלבש אזרחית ולא הזדהה יש כאן פגם בתהליך שמהווה עילה לערעור?
    תודה

    • שוטר על אזרחי
      צבי שמיר, עו"ד | 06/10/2021 12:22

      עקרונית שוטר על אזרחי צריך להזדהות.
      על אף האמור, לא ביקשת שיזדהה והוא לא סרב להזדהות כך שהדבר לא יעזור לך לעניין הדוח.
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • צריך להזדהות גם בלי דרישה מפורשת, לא?
        אילה | 06/10/2021 15:28

        ציטוט מסעיף 5 לפקודת המשטרה:

        הזדהות שוטר (תיקון מס' 15) תשנ"ז-1997

        5א. (ב) שוטר שאינו לבוש מדים והוא משתמש בסמכויות שוטר כלפי אדם, יזהה את עצמו בפני אותו אדם בציון שמו או כינויו הרשמי והיותו שוטר, וכן בהצגת תעודת המינוי שלו.

        (ג) שוטר שהוא לבוש מדים המשתמש בסמכויות שוטר כלפי אדם, יציג את תעודת המינוי שלו מיד עם דרישתו של אותו אדם.

        מפורש שיש הבדל בין שוטר סמוי לשוטר במדים ששוטר במדים חייב להזדהות רק בדרישה ואילו שוטר בלבוש אזרחי חייב להזדהות מעצמו.

        אם כן הוא פעל שלא בסמכות, האם בכל זאת זה לא פוסל?

      • ואף על פי כן
        צבי שמיר, עו"ד | 10/10/2021 09:05

        מבלי לקבוע עמדה, אני לא מכיר הרבה אנשים שפלוני אלמוני יגש אליהם ברחוב, יבקש ת"ז והם יציגו אותה.
        הציג או לא הציג, אינו רלוונטי לסמכות השוטר או לעבירה שבוצעה.
        בברכה,

        צבי שמיר, עו"ד
        מנהל פורום הוצאה לפועל

        צה"ל 26, גן יבנה
        טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

        • גם אם אתה צודק
          חיים | 11/10/2021 17:39

          השואלת לא תפסיד דבר אם תגיש לתובע בקשה לבטל את הקנס, על סמך סעיף 20ה(ג) לפקודת בריאות העם וסעיף 33 לחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש, כפי שהצעתי לה בתגובתי שנמחקה. במקרה הטוב, בקשתה תתקבל, במקרה הרע, בקשתה תידחה ותו לא.