כיצד ממוסה מכירת עסק וזכות בדמי מפתח?

  • מכירת עסק
    פורש 73 | 29/09/2021 19:24

    שלום
    יש לנו עסק 50 שנה.
    אנחנו 2 גימלאים העברנו את הזכויות שלנו בדמי מפתח תמורת תשלום.
    בכסף שנקבל מהדייר החדש,איזה מיסים חלים על הכסף שנקבל ?

    • כיצד ממוסה מכירת עסק וזכות בדמי מפתח?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 06/10/2021 10:39

      שלום רב,

      מכירת עסק יכולה להוביל לארועי מס שחייבים במס הכנסה, במע"מ ובמיסוי מקרקעין ככל שיש נכסי מקרקעין בעסק או זכויות באיגודי מקרקעין.

      במקרה זה עולות שאלות רבות האם מדובר בעסק שנוהל כעצמאי או במסגרת חברה? האם מדובר במכירת פעילות או מכירת מניות ושאלות רבות נוספות.

      מאחר ומדובר באירועי מס שיכולים לגרור לתשלומי מיסים גבוהים מציעה לפנות לייעוץ פרטני אצל ע"ד שמתמחה במיסוי כדי שיסייע לכם לתכנן את מבנה המס באופן שיאפשר תכנון מס לגיטמי שיפחת את המיסים שיחולו עליכם.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il