דירה מקבלן

  • מס רכישה על עסקת קומבנציה
    אסף | 23/09/2021 22:28

    קיימת דירה בבעלותי ולפני כשנה וחצי רכשתי זכות לדירה עם תאריך מסירת הדירה ע"י הקבלן המבצע (36 חודשים ממועד הרכישה). דיווחתי בשומה על רכישת דירה. מה הדין לגבי מועד תשלום מס רכישה? אני מתכוון למכור את הדירה הישנה לאחר שאקבל טופס 4. אציין כי רשות המסים כבר שלחו לי שומה לתשלום מס רכישה מלא. אך עדיין לא קיבלתי טופס 4 (עוד שנה וחצי).

    • דירה מקבלן
      סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 25/09/2021 11:16

      אם עדיין לא שילמת מס רכישה, אתה צריך לשלם את מס הרכישה על דירת הקבלן כאשר תקבל חזקה בדירה, או כאשר תשלם מעל ל 50% מהתמורה, לפי המוקדם.

      בברכה,

      סלי אילון, רו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
      טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il

    • תודה
      אסף | 25/09/2021 11:26

      אז הכלל של 12 חודשים מקבלת טופס 4 לא תופס במקרה שלי?

      • 12 חודשים
        סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 25/09/2021 16:16

        הכלל של 12 חודשים מתייחס לתקופת הזמן שאתה צריך בה למכור את הדירה הישנה כדי לשלם מס רכישה כדירה יחידה על הדירה החדשה.

        אם הגיע טופס 4, ואתה חושב שתצליח למכור את הדירה הישנה שלך שהיתה דירה יחידה בעת שרכשת את החדשה, תוכל לבקש להקפיא את החוב עד שיסתיימו אותם 12 חודשים. אם תמכור במהלך 12 החודשים, החוב יתבטל. אם לא תמכור, תשלם את החוב עם הפרשי הצמדה וריבית.

        בברכה,

        סלי אילון, רו"ח
        מנהל פורום דיני מיסים

        רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
        טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il