חובת הוצאת קבלה בעת קבלת תשלום

  • האם יש פה משהו לא חוקי מצד העוד
    חני | 19/09/2021 13:51

    מסרתי לעו"ד המייצג אותי,באותו מעמד כ 12 צקים דחויים בסך כולל של כ 40,000 שח. צק אחד לכל חודש.
    העו"ד לא נתן לי קבלה במקום, וכל חודש הוא שולח לי קבלה כל פעם על צק בודד שניתן לאותו חודש.
    האם זה חוקי מצד העו"ד?
    מה האינטרס של העו"ד לפעול בצורה כזו? ולהימנע ממתן קבלה על כל הסכום ששילמתי תוך ציון הצקים בקבלה.
    אודה מאוד להסבר
    תודה רבה

    • חובת הוצאת קבלה בעת קבלת תשלום
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 22/09/2021 22:18

      שלום רב,
      בהתאם להוראות ניהול ספרים חלה חובה להוציא קבלה מיד ובסמוך לקבלת תשלום בין אם במזומן ובין אם דחוי.
      לפיכך, במועד קבלת 12 ההמחאות היה על העו"ד להוציא קבלה על כל 12 ההמחאות שהתקבלו בידו.
      בעת הפירעון, יש להנפיק חשבונית מס ולא חשבונית מס קבלה מאחר וקבלת התשלום כבר בוצעה ובגינה הוצאה קבלה.

      בכבוד רב ובברכה,
      עו"ד ורו"ח חיה אביסרור שמעוני
      מנהלת פורום דיני מיסים
      שד' נים 2, עזריאלי ראשונים, ראשון לציון
      טלפון: 03-5056666