השלכות לאחר זכאות לדיור ציבורי

  • השלכות לאחר זכאות לדיור ציבורי
    רותם | 17/09/2021 19:15

    שלום,

    שלום אני ממתין בתור (בין 4 הראשונים) לדיור ציבורי בבניין רב קומות או בית קרקע עקב נכות לכיסא גלגלים.

    1. האם לאחר שאכנס לדירה, משרד השיכון ימשיך להגביל את הכנסתי עד השכר הממוצע או שמא, תהיה לי האפשרות להשתכר ללא הגבלת שכר או שאצטרך להמתין לרכישת הדירה בפועל כדי שתהיה לי האפשרות להשתכר מעבר לשכר הממוצע?

    2. האם לאחר כניסתי לדירה, אוכל לרשום נכס נדלן על שמי או שאצטרך להמתין לרכישת הדירה בפועל?

    3. אני יודע שהחוק אומר שניתן לרכוש דירה לאחר 5 שנים, האם יש מצבים/סיכויים שאוכל לרכוש את הנכס לפי תום 5 שנים ומהם?

    3.א. יש דברים שאוכל לעשות כדי לנסות להקדים את רכישת הנכס לפי תום 5 שנים?

    • השלכות לאחר זכאות לדיור ציבורי
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/09/2021 12:47

      שלום רותם,

      שאלה 1 אינה בתחומי העיסוק של הפורום.

      הקריטריונים לרכישת דירה בדיור הציבורי קבועים בחוק ומשך הזמן הנדרש הוא 5 שנים.

      החזקת נכס מקרקעין נוסף שוללת זכויות רכישה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com