האזנת סתר

  • שאלה משפטית על קבילות ראיות(האזנת סתר)
    אבי | 13/09/2021 07:34

    מובן מהפסיקה ומלשון החוק שבמקרים מסויימים הקלטת שיחה בה אני משתתף יכולה להיות קבילה כראיה ולא עבירה פלילית או נזיקית(פרטיות).

    מה קורה במצב הבא:

    אני וחברי יושבים במשרד ומדברים בינינו, השיחה מוקלטת - ללא ידיעתו - לשימוש כראיה.

    תוך כדי השיחה בינינו, הוא עונה לשיחת טלפון מעובד אחר במשרד, אשר שם אותו על רמקול כך ששמעתי הכל, ללא ידיעת העובד השני ומבלי שלקחתי חלק פעיל בשיחה(לא דיברתי).

    הם דיברו בשיחה עליי ונאמרו שם דברים קשים.

    אז, אם אני שותף לשיחה עם חברי במשרד, אותה מותר לי להקליט, וזה מקיים מולי שיחת טלפון ומאפשר לי להשתתף בה אך בפועל לא השתתפתי, וזאת מוקלטת באקראי ובתום לב, האם השיחה קבילה כראיה?

    • האזנת סתר
      עו"ד נטלי אבני | 14/09/2021 10:53

      אבי שלום,

      אני למרבה הצער לא יכולה לתת לך תשובה חד משמעית אולם אנסה לתת לך את מה שנקבע עד היום בנקודות...

      נקבע בבתי הדין לא אחת, כי ככל שההקלטה בוצעה בתום לב, ונועדה לאפשר לעובד להוכיח פגיעה בו שלא כדין, או לחשוף מעשה לא תקין שנעשה במקום העבודה, עצם ההקלטה אינו פסול.

      בנוגע להגשת ההקלטה כראיה - על בעל דין אשר ערך הקלטות מצופה להגיש, או להצהיר בפני הצד שכנגד, אודות כל ההקלטות שערך, בין שהן מחזקות את טענותיו ובין שהן מחלישות אותה.

      בענין שאלת משקל ההקלטות - יש לבחון נסיבתית, בין היתר, את תוכן הדברים בכללותם, הקשרם, אופן הדיאלוג, האם המקליט שואל את המוקלט שאלות מנחות או שמדובר בשיחה חופשית.

      כפי שאתה מבין עסקינן בנושא מורכב אולם מקווה שעזרתי במעט.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com