הכנסות בשווה כסף

  • עוסק פטור המקבל רק שווה כסף
    אילן | 10/09/2021 16:24

    אשתי בלוגרית ובעלת חשבון אינסטרגם פעיל. מדי פעם היא מקבלת מוצרים (בד"כ מוצרי מזון) לבדיקה ולפרסום התמונות של המוצרים האלו בחשבון האינסטגרם שלה. המוצרים הללו נמסרים לה חינם. הבנתי שלמעשה זה נחשב כמו "שכר".
    בהנחה שהיא תחליט להיות עוסק פטור, האם היא צריכה לדווח על המוצרים האלו למס הכנסה באותו האופן שעושה זאת עוסק פטור שמקבל על עבודתו כסף?

    כמו כן, אני שכיר במקום עבודה רגיל. האם העיסוק של אשתי עלול להגדיל את חבות המס שלי (נניח ואינה עוברת את תקרת הסכום השנתי המוגדר לעוסק פטור במתנות שהיא מקבלת).

    • הכנסות בשווה כסף
      עו"ד משה (מוש) גבע | 15/09/2021 13:15

      השאלה ששאלת מורכבת, ולכן מומלץ שתפנו לקבלת יעוץ מקצועי פרטני.
      באופן כללי:
      1. הכנסות בשווה כסף חייבות בדיווח כאילו התקבלה הכנסה.

      2. אסור לבצע פעילות עסקית למי שאינו רשום כעוסק במע"מ ומודיע לרשויות על התחלת פעילותו.

      3. כעובד שכיר את מקבל הטבת מס (נקודת זיכוי נוספת) כשאתה מדווח על בת זוג שאין לה הכנסות.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il